Smenjeni predsednik Skupštine Leskovca: Ivica Dačić mi se sveti

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjeni predsednik Skupštine Leskovca: Ivica Dačić mi se sveti

Dugogodišnji predsednik Skupštine grada Leskovca Živojin Stefanović (72) smenjen je juče sa te funkcije na inicijativu SPS, stranke koju je u gradu na Veternici predvodio od osnivanja.

Stefanović osnovao Udruženje „Liga za Leskovac

Kao razlog je navedeno to što je pre nekoliko meseci osnovao Udruženje „Liga za Leskovac“, ali je rečeno da je naredba za smenu došla iz beogradske centrale. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pre glasanja Stefanović je izneo niz optužbi na račun svoje bivše partije rekavši da je u nemilost pao još 2006. kada su Leskovčani na izbornoj skupštini za lidera SPS glasali za Milorada Vučelića, a ne za Ivicu Dačića.

- Otad traje moja golgota, otad vrh moje stranke nije hteo ništa da učini za Leskovac, a dodatno sam se zamerio zato što sam tražio preispitivanje privatizacije „Zdravlja“ i insistirao da koridor 10 prođe kroz Predejane, kao i to što sam se sve vreme protivio beogradizaciji Srbije. Leskovac je mojoj stranci bio samo glasačka mašina kako bi se očuvale fotelje u Beogradu - rekao je Stefanović.

On je podsetio da su protiv njega podnete dve krivične prijave zbog potpisivanja aneksa ugovora za letnje održavanje puteva bez odluke Skupštine i da se te prijave koriste kao politički pritisak.

- Kad god sam podigao glas, zvali su me na saslušanje. Verujem da ću već u ponedeljak ponovo da budem pozvan u tužilaštvo. Spreman sam da idem u zatvor, ali mnogi će otići sa mnom. Iza tog aneksa ostalo je 36 kilometara asfaltiranih ulica i puteva. Ako me optuže, naručiću buldožer i sve te ulice iskopati - kazao je.

Za novog predsednika Skupštine Leskovca predložen je diplomirani tehnolog u penziji Dušan Cvetković Lešnjak, kadar SPS.

Pobediću SPS na izborima

Živojin Stefanović je 40 godina u politici. Smena s mesta predsednika Skupštine ne znači, rekao je, i kraj njegove političke karijere. „Računajte na to da ću na narednim lokalnim izborima pobediti SPS“, poručio je.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.