Skuplji gradski prevoz u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 22.Dec.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplji gradski prevoz u Leskovcu

LESKOVAC – Članovi Gradskog veća danas su odobrili povećanje cene karata u gradskom i prigradskom prevozu za 23,18 posto.

Poslednji put cene prevoza povećane su februara 2011. godine pa je današnje povećanje obrazloženo povećanjem cena derivata.

Prema predloženom cenovniku, najjefitnija cena pojedinačne karte koštaće 45, a najskuplja 210 dinara. Mesečna karta za radnike, sa 35 posto popusta, koštaće od 1.404 do 6.552 dinara, dok će mesečne karte za >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << učenike i invalide rada i izbeglice koštati od 1080 do 5.040 dinara, u zavisnosti od zone.

Odobreno je i povećanje staničnih usluga, kao i cene zakupa poslovnog prostora u vlasništvu grada Leskovca.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojene su i odluke o komunalnom redu, o uređenju parkova, zelenih i rekreacionih površina, koje će održavati JKP „Grdelica“ i predlog pravilnika o preuzimanju merača utroška toplotne energije.

Usvojen je i predlog za osnivanje Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, predlog Programa mera o sprovođenju poljoprivredne politike, izmene Programa poslovanja preduzeća za 2014. godinu i programi poslovanja za 2015. godinu.

Posle obrazlaganja predloga o formiranju Saveta za bezbednost za reč se javio poverenik opozocione demokratske stranke, ali je gradonačelnik Cvetanović odbio zahtev rekavši da to onemogućuje poslovnik Veća.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

USPS: Bezdušno povećanje cena prevoza za penzionere

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) danas je najenergičnije protestovalo protiv najavljenog drastičnog poskupljenja prevoza za penzionere iako su nadležni iz Beograda i Sekretarijata za saobraćaj uveravali javnost da cena karata za gradski prevoz i od Nove godine ostaje ista...Do sada su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.