Sazrela plejada dobrih i kvalitetnih fudbalskih sudija

Izvor: juGmedia, 18.Jan.2017, 02:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sazrela plejada dobrih i kvalitetnih fudbalskih sudija

Ovo je najbolji period u Organizaciji strukovne sudijske organizacije Jablaničkog okruga jer imamo plejadu iskusnih i mlađih sudija, ali tu skoro idiličnu situaciju kvare Medveđa i Bojnik, koji su Gordijev čbor.

Ovako predsednik organizacije Vladimr Đuričić “skenira” za Jugmediu stanje, koji se kao i njegov kolega iz leskovačke organizacije Milan Mitić, ponosi svojim desetomesečnim radom na funkciji.

Jablanički okrug odavno nije imao takav >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kvalitet sudija”, konstatuje Đuričić, inače, savezni fudbalski sudija na terenima Super i Prve lige Srbije .

U minuloj godini, ali i na samom početku nove, mogu da se pohavlim da smo imali sudijsku trojku posle dužeg vremena koja može da deli pravdu na našim najvećim fudbalskim terenima Srbije.  To su Igor Kocić iz Vlasotinca,  Marko Jovanović i Milan Mitić, moj kolege. Mitić je predsednik stučne srukoven sudijske organizacije pri GFS Leskovca sa kojim imam najužu saradnju. Iz razloga što je upravo njegova organizacija sudija najmasovnija i baza je čitavog Jablaničkog okruga. Nažaost, povreda koja me je zadesila ovoj polusezoni, onemogućila mi je druženje na terenima”.

Iza ove, dolazi, tvrdi, prava plejada mlađih sudija.

Na čelu sa Jovanom Nedeljkovićem na A listi Srpske lige i B listi kao mahaći Aleksaandar Đorđević i Marko Đokić. Oni su na dobrom putu da nas sustignu i prestignu što sve zavisi od njih. Takođe na Zoni – jug imamo  devet sudija koji se nalaze na  A i b listi. U Lebanu i Vlasotincu pogotovu gde imamo i delioce pravde ženksog pola na čelu sa Anom Minić”, objašnjava.

Međutim, jedno – ali, sreću kvari.

Gordijev čvor su Medveđa i Bojnik, odakle trenutno nemamo ni jednu sudijsku trojku kako bismo mogli da zaokružimo zastupljenost na čitavoj teritoriji Jablaničkog okruga”, konstatuje.

Procenjuje da je generalno dobroj situaciji u Stučnoj strukovnoj sudijskoj organizaciji Jablaničkog okruga pogodovala dobra saradnja sa organizacijom u Leskovcu i njenjim predsednikom Mitićem.

Ta uska saradnja nas dvojice dala je dobre rezulate koje ćemo u 2017. godini, nadam se, poboljašti kako bismo unapredili suđenje na čitavoj teritoriji Jablaničkog okruga” ističe Vladimir Đuričić,  koji sa nestrpljenjem očekuje povratak na zeleni teren.

Vukašin Stevanović
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.