SDS: Čime je direktor Komunalca zaslužio veću platu od gradonačelnika?

Izvor: juGmedia, 28.Nov.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Čime je direktor Komunalca zaslužio veću platu od gradonačelnika?

LESKOVACLeskovačka Socijaldemokratska stranka osudila je danas konstantno povećanje cena komunalnih usluga u gradu kako bi se, po njihovim rečima, prikrila nelikvidnost u njihovom radu. Predsednik Resornog odbora za komunalna pitanja u ovoj stranci Mladen Sokolović kazao je da je tragično to što pojedina komunalna preduzeća u gradu drže monopol nad obavljanjem pojedinih poslova a da i dalje „ne mogu da se izvuku >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << iz čabra“.

„Takav slučaj je u Komunalcu. Njima je grad širokogrudo ponudiop posao obeležavanja horiznotalne signalizacije, za to obezbedio sredstva i mašine, a plate radnicima i dalje kasne 7 meeci“ konstatovao je Sokolović.

U SDS-u gradskim vlastima predlažu da odmah restruktuiraju ta preduzeća. „I najpre početi od direktora. Oni bi trebalo da se biraju na pravom konkursu, po stučnosti, nikako po stranačkoj pripadnosti i da budu plaćeni po učinku. Stravično je to da direktor Komunalca ima veću platu i od samog gradonačelnika a da posluje katastrofalno. „Njegova neto zarada je čak 127.000 dinara“ tvrdi Sokolović.

Sokolović je kritikovao i rad ostalih javnih komunalnih preduzeća u gradu i apelovao da se prestane sa stranačkim zapošljavanjem u javnom sektoru.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.