Raspušten leskovački SPS

Izvor: Mondo, 27.Nov.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspušten leskovački SPS

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Leskovcu sa Živojinom Stefanovićem na čelu raspušten je danas i uveden je Privremeni organ sa predsednikom Aleksandrom Đurovićem.

Foto: SPS

Stefanovć, koji je i predsednik Skupštine grada, 17 godina je bio na čelu SPS-a u Leskovcu.

Đurović je u izjavi agenciji Beta rekao da je rukovodstvo leskovačkih socijalista smenjeno na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sednici Izvršnog odbora Glavnog odbbora, na predlog predsednika SPS Ivice Dačića.

"Privremeni organ je u obavezi da za dva meseca izabere novo rukovodstvo Gradskog odbora SPS, a do 5. decembra i delegate za stranački kongres, i da predloži kandidate za najviše funkcije", rekao je Đurović.

Ovakva odluka vrha SPS-a je doneta iako se 90 odsto mesnih odbora SPS u Leskovcu izjasnilo da Živojin Stefanović bude ponovo izabrna za predsednika Gradskog odbora.

Djurović je kazao se ništa neće menjati u politici u Leskovcu, koja je deo vladajuće koalicije.

"Živojin Stefanović će i dalje biti predsednik Skupštine grada, ukoliko ne ode u neku drugu stranku", kazao je novi šef SPS-a u Leskovcu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.