Radio Leskovac u vakumu i neizvesnosti

Izvor: juGmedia, 01.Avg.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radio Leskovac u vakumu i neizvesnosti

LESKOVAC – Iako je Agencija za privatizaciju naložila gašenje Radio Leskovca, desetoro zaposlenih još uvek u ovom javnom preduzeću radi, očigledno, volonterski, održava program i u neizvesnosti očekuje krajnji ishod čitave priče.

Vršilac dužnosti direktora najstarijeg medija u Jablaničkom okrugu Bratislav Ilić, koga gradska skupština još uvek nije razrešila te dužnosti, iako je jedan od 19 radnika koji su uzeli otpremninu, kaže da je na odluku agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << uticao zahtev predratnih vlasnika za povraćaj zgrade u kojoj je sedište radija.

„Porodica Vlajčić, koja je bila vlasnik zgrade podnela je zahtev za restituciju, ali to će ići otežano. Grad je obnovio i nadogradio zgradu u čak 42 procenata i ne želi da se odrekne toga. Agencija sa druge strane ne želi da daje nikakvu zvaničniu preporuku gradu dok se taj problem ne reši”, trdi Ilić.

U lokalnoj samoupravi kažu da će odluku o daljim postpucima doneti kada dobiju zvanično obaveštenje od Agencije za privatizaciju. A presotali radnici se nadaju da im grad pomogne da izađu iz vakuma u kojem se nalaze.

„Mi smo najblaže rečeno zbunjeni. Grehota je ne samo za ovu, već za sve medijske kuće stare preko 40 i 50 godina da budu ugašene. Čekamo na lokalnu samoupravu da preseče. Ili će da nas ugasi, možda i da izvrši prenamenu poslovanja, ali mora i da reši sudbine nas koji smo ovde ostali”, kaže novinarka Suzana Stojiljković.

U radiju je do pre dvadesetak dana bilo zaposleno 30 novinara, tehničara i službenika. Njih 19 otišlo je sa otpremninama za koje je Ministarstvo za rad izdvojilo 6.100.000 dinara. U međuvremenu se za penziju prijavio jedan novinar, ali njih desetoro ostaje na belom hlebu. Na potezu je lokalna samouprava.

(kraj) dum
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neizvesna sudbina zaposlenih u Radio Leskovcu

Izvor: Akter, 01.Avg.2015

Agencija za privatizaciju naložila je gašenje Radio Leskovca, ali desetoro zaposlenih još uvek u ovom javnom preduzeću radi, očigledno, volonterski, održava program i u neizvesnosti očekuje potez lokalnih vlasti..Vršilac dužnosti direktora najstarijeg medija u Jablaničkom okrugu Bratislav Ilić,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.