Prvaci krenuli u škole

Izvor: juGmedia, 01.Sep.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvaci krenuli u škole

LESKOVAC – Za 1.445 devojčica i dečaka u Leskovcu danas je jedan od najradosnjih dana u životi jer su po prvi put seli u đačke klupe.

„Trudićemo se da vam obezbedimo što bolje uslove za školovanje“, kazao je gradonačelnik Leskovca Gorana Cvetanović pozdravljajući mališane u OŠ „Josif Kostić“.

U Ovu školu jutros je pristiglo 124 prvaka koji će biti raspoređeni u pet odeljenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Dočekali su ih i učitelji i učetiljice i direktor škole Ilija Đorđević, rekavši da su postali deo jedne od najuspešnijih gradskih škola.

Ove godine u prvi razred u Leskovcu krenulo je 30 posto više dece nego lane, dok škole u šest opština Jablaničkog okruga beleže 14 posto manje polaznika, odnosno – 2.095 učenika.

U klupama leskovačkih srednjih škola danas je selo 1.412 učenika prvog razreda, 139 manje nego prošle godine, a na teritoriji okruga 1.972, odnosno, 185 manje.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.