Protest zbog ukidanja autobuskog stajališta

Izvor: juGmedia, 06.Maj.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog ukidanja autobuskog stajališta

LESKOVAC – Sedamdesetak meštana Badinca i okolnih sela protestvovalo je danas zbog uskraćivanja mogućnosti vlasotinačkom autoprevozniku Sigma transu da prima putnika na stajalištu u ovom selu.

Predsednik Mesne zajedice Badinca Radomir Jovanović kaže da se problem javio početkom ovog meseca posle najnovije odluke leskovačkih valsti o autobuslik stajalištima.

“Najbliža stajališta za oko 2000 stanovnika sada su Nomanica i naselje Podrum, što praktično znači >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da su oni koji putuju ka Leskovcu upućeni samo na jednog prevoznika DOO Goran, uz Mitić prevoz koji ima samo tri polaska”, ističe Radomir Jovanović.

Protest: Meštani Badinca traše autobusko stajalište u svom selu

Meštani Badinca, Žižavice, Gornjeg i Donjeg Bunibroda i Guberevcca pokrenuli su peticiju i do sada prikupili preko 500 potpisa kojom se od lokalne samouprave traže rešenje problema.

“Ukoliko se problem ne reši, našoj deci od ponedeljka nećomo dozvoliti odlazak u školu, a spremni smo i na radikalnije poteze koji podrazumevaju i blokadu puta”, najavljaju meštani ovih sela koji su protestovali pored magistralnog puta Leskovac – Vlasotince.

Saopštenjem se oglaisla Gradska uprava za urbanizam i stambeno komunalne poslove u kojem se naglašava da je njen predlog o stajalištima usvojila Skupština grada, uređen na osnovu potreba korisnika.

Navodi se da se međumesno stajlište u Badincu može koristiti samo pod uslovom da autoprevoznik u svom predloženom redu vožnje ima upisano ovo stajalište i ako njegov predlog prihvati resorno ministarstvo.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovac: Badinčani protestvovali zbog ukidanja stajališta

Izvor: JužneVesti.com, 06.Maj.2015

Sedamdesetak meštana Badinca i okolnih sela protestvovali su danas pored magistralnog puta Leskovac - Vlasotince zbog ukidanja međumesnog stajališta u ovom selu...Oni najavaljuju da svojoj deci neće dozvoliti odlazak u školu od ponedeljka i da, u slučaju radikalizacije protesta, razmišljaju i...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.