Poverioci ponovo traže plenidbu imovine Medicinske škole

Izvor: juGmedia, 05.Maj.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverioci ponovo traže plenidbu imovine Medicinske škole

LESKOVAC – Sudski izvršitelji ponovo su pred vratima Medicinske škole u Leskovcu od koje plenidbom imovine pokušavaju da naplate zaostali dug za dogradnju i renoviranje škole, izgorele aprila 2005. godine u požaru.

Nedavno izabrana direktorka Marija Savić potvrdila je da je račun škole u blokiran za nešto više šest miliona dinara, ali da škola još nije dobila rešenje o izvršenju.

Tu sumu potražuje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovčanim Vojislav Mladenović, vlasnik „SZGR“, čije je ranija zanatska zadruga “Novogradnja” bila glavni izvođač radova.

Radovi na toj školi bili su procenjeni na 100 miliona dinara, a “Novogradnji” je ostao neisplačen dig od 42,5 miliona dinara, zbog čega je još februra 2011. godine bila zakazana plenidba pokrtene imovine Medicinske škole, pa je otkazana pronalaženjem rupa u zakonu.

U međuvremenu je ukupan dug narasao na oko 300.000 evra, a postupci za naplatu su u toku.

Nosilac te investicije bila je Medicinska škola, a finansijeri lokalna samouprava sa 20 odsto i Ministarstvo prosvete sa 80 odsto, po usmenom dogovoru tadašnjih predstavnika vlasti.

Neizvesno je kakao će se izaći iz ove situacije, budući da i grad i Ministartsvo prosvete, čiji su predstavnici ranije tvrdili da je cena gradnje “prenaduvana” i da u tom slučaju ima elemenata za krivično gonjenje, ne priznaju dugovanja.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Račun Medicinske škole u Leskovcu blokiran zbog duga

Izvor: Blic, 05.Maj.2015

Račun Srednje medicinske škole u Leskovcu je blokiran zbog duga od oko šest miliona dinara, nastao zbog dogradnje i renoviranja zgrade koja ja izgorela pre deset godina, izjavila je danas novoizabrana direktorka te ustanove Marija Savić...Dug će morati da se naplati plenidbom imovine, a nezvanično...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.