Ponovo vašar najlona i cerada na glavnoj leskovačkoj štrafti

Izvor: juGmedia, 03.Mar.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo vašar najlona i cerada na glavnoj leskovačkoj štrafti

LESKOVAC – Ulica Bulevara oslobođenja u Leskovcu, na kojoj je ponovo osvanuo vašar, je za Leskovčane isto što za Beograđane Knez Mihajlova, za Novosađane Zmaj Jovina ili Obrenovićeva i Pobedina ulica za Nišlije.

Te glavne ulice su lična karta i lice jednoga grada i svaka vlast koja drži do izgleda se trudi da to lice bude prohodno, čisto, našminkano, uredno, za svoj i merak gostiju.

Leskovac >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je peti grad po veličini u Srbiji, činjenica kojom se često hvalimo, ali Leskovac, nažalost, nema manire velikih gradova već manire palanke, bar kada je u pitanje olako pristajanje na pritiske i pretvaranje centra u vašarište sa neuređenim tezgama prekrivenim najlonima i ceradama, olako pristajanje na pretvaranje u buvljak i na gacanje po lokvama i baruštinama.

Nije sporna želja trgovaca da praznikom nadoknade izgubljene dane i mušterije tokom godine, ali je sporno to što se ni jedna vlast do sada nije potrudila da pronađe adekvatan prostor za novogodišnji ili osmomartovski vašar, za bazar kakav je nekada bio u leskovačkom sajmištu, u samom centru grada.

I veliki gradovi poput Leskovca imaju pijačne prodavce, ali je prosto nemoguće i zamisliti pretvarnje Knez Mihajlove, Zmaj Jovine, Obrenovićeve ili Pobedine ulice u praznični vašar kiča i neukusa i vašar najlona i cerada.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.