Podrška biznis početnicima

Izvor: juGmedia, 27.Avg.2014, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška biznis početnicima

LESKOVAC – U Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Leskovcu danas je uručeno 20 sertifikata polaznicima obuke za početnike u biznisu i žene preduzetnice.

Oni će svojim biznis planovima moći da konkurišu za besplatne grantove čiji je maksimalni pojedinačni iznos 7,5 hiljada dolara.

Za ova podsticajna sredstva, za otpočinjanje biznisa, prijavilo se 250 zainteresovanih korisnika iz 12 opština >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << južne i jugozapadne Srbije.

Biće odabrana 32 najbolja projekta koja će biti podržana besplatnim grantovima uz obavezu da korisnici osnuju sopstvenu firmu i da se poslom, koji su izabrali, bave najmanje dve godine.

Ovaj projekat podrške malim i srednjim preduzećima finansira američka razvoja organizacija USAID a sprovidi ga Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski program uz pomoć regionalnih razvojnih centara.

Među onima koji su danas dobili sertifikat o obuci za otpočinjanje biznisa, pisanje biznis planova i vođenje finansija su Danijela Pavlović iz Leskovca, koja želi da se bavi proizvodnjom aluminijumske stolarije u kombinaciji sa drvetom i Vuk Stojković iz Grdelice koji ima nameru da pokrene proizvodnju unikatnih tekstilnih proizvoda čiji bi dizajn radili umetnici iz ovog regiona.

(Kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Mladi dobili ulaznice za svijet biznisa

Izvor: SandzakPress.net, 28.Avg.2014, 01:51

Novi Pazar – Polaznicima druge generacije „Obuke za početnike u biznisu“, programa koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj, dobili su danas u Novom Pazaru sertifikate koji će im omogućiti da konkurišu za donaciju za pokretanje sopstvenog biznisa. Oni su u proteklih šest mjeseci...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.