Pljeskavica iz ruke – još jedan rekord na Leskovačkoj roštiljijadi

Izvor: juGmedia, 30.Avg.2014, 02:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljeskavica iz ruke – još jedan rekord na Leskovačkoj roštiljijadi

LESKOVAC– Posle rekorda Ivana Đorđevića i Nikole Petkovića koji su od 56 kilograma mesa napravili najveću pljeskavicu na svetu, sinoć je oboren i prošlogodišnji rekord u pravljenju pljeskavice „iz ruke“.

Miloš Stojanović iz restorana „Majestic“ napravio iz ruke pljeskavicu od 3,5 kilograma mesa i time popravio prošlogodišnji rekord koji je bio 2,550 kilograma.

Ni za mnogo iskusnije roštiljdžije >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << to nije ni malo jednostavna majstorska disciplina  jer valja od tolike količine mesa lepo oblikovati pljeskavicu koja ne sme da bude deblja od dva centimetra, da istovremeno ima što veći prečnik i da se prilikom pečenja i okretanja ne raspadne.

Milošu je sve to pošlo za rukom tako da je „ručno pravljena pljeka“ nakon pečenja imala prečnik od 38 cm i dva centimetra debljine, kako pravila i nalažu.

Novi rekorder Miloš Stojanović nagrađen je diplomom, medaljom i peharom „Ilustrovane politike“ a Miloševe kolege podelile su pljeskavicu publici i to najviše deci.

Sve vreme majstorsko umeće novog rekordera pažljivo je pratio i premeravao tročlani žiri Zoran Todorović, Jovan Marjanović i Lidija Ivanović koja je, specijalno za ovu priliku, došla iz Johanesburka gde radi u restoranu u kome se, između ostalog pripremaju leskovački specijaliteti sa roštilja.

Ona je majstor „balkanburgera“, kako tamo zovu pljeskavicu, a gosti su, kaže, prezadovoljni njenim specijalitetima sa roštilja.

(Kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.