Petočlana porodica Krstić ponovo u mraku

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petočlana porodica Krstić ponovo u mraku

LESKOVAC – Dragoslav i Mihaela Krstić sa troje maloletne dece već mesec i po dana žive u mraku jer im je u nedovršenoj porodičnoj kući ponovo isečena struja zbog nagomilanih dugovanja.

Krstići su se u takvoj situaciji našli i prošlog leta, a u međuvremenu su sa „Eelktrodistribucijom“ napravili reporgram dugovanja i na mesečnom nivou plaćaju po 5.000 dinara.

Dragomir je i ranije tvrdio da je plaćao >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << velike račune zbog pokvarenog strujomera, kojeg su radnici ovog državnog preduzeća odneli na popravku i baždarenje šest meseci posle ukazivanja na problem.

„U međuvremenu strujomer je beležio enormnu potrošnju, pa su na stare račune pridodati i novi dugovi i kamate i troškovi za privatnog izvršitelja. Toliko da mi to nikako ne možemo da platimo“, žali se ovaj inženjer tekstilne tehonologije, koji radi kao policijski narednik u leskovačkoj saobraćajnoj policiji.

On je podneo tužbu protiv Elektrodistribucije, ali se spor otegao.

Krstićeva deca imaju 4, 8 i 10 godina. Najmlađi Jovan ima velike strahove od mraka, a dvoje školaraca uče na pod svećom.

„Supruga i ja smo izbezumljeni zbog dece. Ne znamo kome više da se obratimo za pomoć. Hoću da plaćam ono što sam potrošio, ali ne i ono što je strujomer pokrao“, veli zabrinuti otac,

Ova stara leskovačka porodica je pre četiri godine podigla kuću u naselju Dubočica kako bi deci obezbedila krov nad glavom, ali je investicija zahtevala i kredite, pa od Dragoslavljeve plate od 52.000 dinara malo preostane i za hranu.

Mihaela je diplomirani istoričar umetnosti, ali za nju nikada nije bilo ni mogućnosti da se zaposli.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.