Papirologija koči početak rada kupališta u Vučjanki

Izvor: juGmedia, 01.Jul.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papirologija koči početak rada kupališta u Vučjanki

LESKOVAC – Još se ne zna kada će početi kupališna sezona na uređenom delu kupališta u kanjonu Vučjanke jer je potrebno odrediti titulara u dogovoru sa nadležnim republičkim upravama koje gazduju rekom.

U Agenciji za lokalni ekonomski razvoj grada Leskovca (ALER), kažu da se ubrznao radi na pripremama i da se koriste iskustva sličnih kupališta u Srbiji.

“Nama je, pre svega, u prvom planu bezbednost kupača i izletnika. Prava faza uređenja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << korita reke i obale je završena, dovedena je struja, voda za koji dan. Najlakše je zatvoriti branu i napuniti vodom kupalište, ali se postavlja problem titulara, bezbednosti i odgovornosti”, kaže Bojan Tojaga, direktor ALER-a.

Kupalište iznad brane duboko je od 4 do 5 metara.

Nadležni iz Mesne zajednice Vučje pristali su da vode računa o kupalištu, ali o tome treba da se donese odluka u zakonskim okvirima, a u toku su razgovori o angažovanju spasilaca.

Dok se papirologija ne sredi, Vučjanci i Leskovčani će i dalje koristiti divlja i neuređena kupališta ispod i iznad brane, koja takođe nisu bezbedna.

M. Ivanović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.