(PRVI DEO) – DA LI VAS NEKO ŠPIJUNIRA? Prate preljubnike ali i političare

Izvor: juGmedia, 23.Jan.2017, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(PRVI DEO) – DA LI VAS NEKO ŠPIJUNIRA? Prate preljubnike ali i političare

Da li možete da zamislite da sedite u kafiću, ispijate kafu sa prijateljem, devojkom, ljubavnicom, da svaku reč vašeg razgovora, ma koliko bili diskretni neko prisluškuje i snima, a da vi toga niste ni svesni?

U Leskovcu radi nekoliko privatnih detektiva koji svoju dnevnicu naplaćuju minimum 50 evra, a ukoliko ih angažuje vaša supruga, muž ili neko treći da vas iz određenog razloga prate, to čine poput Džejms Bonda ili modernog Šerloka Holmsa u najzamršenijim scenarijima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << holivudskih blokbastera.

Posedujemo različite vrste kamera. Možemo da ih postavimo u vaš dom ili kancelariju. Nosimo i one male koje su sakrivene u dugmetu od kaputa koje sve snimaju ili prisluškujemo vaše razgovore dok sedimo za susednim stolom a vi mislite kako samo slušamo muziku na telefonu“, priča mi privatni detektiv iz ovog grada koji zahteva anonimsnot.

PRISLUŠKIVAO SAM, BILO ME SRAMOTA

U tom trenutku, dok ispijamo kafu u jednom od najposećenijih gradskih kafića, vadi na sto skalameriju koja liči na prosečnu kutiju za naočare, sa jednim velikim dugmetom sa prednje strane i dva mala na poleđini, u koji su utaknute slušalice. Kaže mi da stavim slušalice u uši i odaberem sto za kojim sede moji sugrađani, a čiji bih razgovor voleo da čujem. Biram najudaljeniji, u dnu kafića, četiri stola od našeg, za kojim sede jedan tridesetogodišnjak (koga odlično poznajem) i njegova devojka.

Prisluškivači mogu da se postave čak i u mišu koji koristite za rad sa računarom, ali i da se ubaci softver program ( KOJI KOŠTA 400 EVRA) za praćenje i čitanje svega što radite na svom smart telefonu, a da vi i ne znate da je instaliran jer je potpuno nevidljiv

Sada ću da na ovom velikom dugmetu podesim tačan ugao da „hvata“ razgovor za tim stolom. Čućeš malo glasnije muziku, ali i svaku njihovu izgovorenu reč, makar je i šaputali. Ova dva dugmeta sa zadnje strane služe za snimanje razgovora i preslušavanje. Uređaj sam sam napravio“, objašnjava mi.

Za par sekundi, zaista, čuo sam jasno sve šta pričaju moji poznanici za stolom koji je bio udaljen čak desetak metara od mene. Pedesetak sekundi kasnije, moj prijatelj za tim stolom je pomeuo i mene i pitao svoju sagovornicu da li poznaje čoveka sa kojim sedim. Bilo mi je neugodno, pa sam brzo skinuo slušalice i ucrveneo se.

Moćna stvar, a? Tako ti ja sedim i svi misle kako slušam neku muziku, a po zadatku, možda moram da prisluškujem i znam šta se priča za nekim stolom iza mene. Možda to bude jako bitno u rešavanju slučaja koji mi je poveren“, kaže mi ovaj privatni detektiv.

NIKO NIJE BEZBEDAN

Zaključujem kako je ta oprema sigurno jako skupa i da je morao da uloži mnogo novca kako bi uopšte pokrenuo „biznis“, a on mi saopštava podatak od kojeg mi se ledi krv u žilama.

Vidiš, ta oprema se danas prodaje javno, a možeš da je nađeš i preko interneta na spy sajtovima ako znaš šta tražiš i košta svega par hiljada dinara. Može da je nabavi svako“, odgovara mi.

Sa smeškom na licu mi saopštava da danas u mom gradu niko nije bezbedan i  da obični ljudi i ne znaju na koje sve načine mogu da budu prisluškivani ili snimani.

Za potrebe određenih zadataka morali smo da „kačimo“ kamere u lustere, na mesta za koja ni u ludilu ne bi pomislili da su zapravo „oči velikog brata“. Imam čak i naočare koje nosim a koje u sebi sadrže kameru i snimaju sve u pokretu. Naravno to je samo za naše potrebe, to ne dajemo čak ni klijentima da vide“, ističe.

DA LI STE DOVOLJNO VEŠTI DA UMAKNETE PRIVATNOM DETEKTIVU?

Samo u prošloj godini radio je na razotkrivanju dvadesetak različitih slučajeva u Leskovcu preko svoje detektivkse agencije koja je registrovana u Beogradu.

Najčešće me kontaktiraju zbog preljube. Uglavnom žene koje sumnjaju da ih varaju muževi ili muževi koji traže alibi da ih ne razotkriju žene. Nekada „žrtve“ pratimo jedan dan, a pojedine smo nadgledali i punih godinu dana. Sve zavisi koliko se neko dobro krije i koliko je pametan u tome što radi“, priča mi ovaj čovek.

On ne krije da su mu pojedini „švaleri“ zadavali prave glavobolje.

Dešavalo mi se da u automobilu, na jednom mestu provedem i po devet sati i buljim u vrata od ulaza zgrade. Ne sme da se propusti ni jedan jedini detalj. Nema gledanja u telefon ili sa strane… Samo u „plen“, da se ne propusti ključni trenutak. Jednog muža preljubnika smo tako pratili skoro godinu dana i bili ubeđeni da je „čist“, a na kraju saznali da angažuje taksistu da ga odveze do hotela i tamo iznajmi sobu kako bi ovaj mogao da se u njoj viđa sa svojom ljubavnicom. Pametan čovek“, zaključuje moj sagovornik.

Ipak, nije razotkrivao samo preljubnike. Iz „centrale“ je bio angažovan i na ozbiljnijim pričama, pa je čak imao zadatak da prati lokalne moćnike i političare, ali uglavnom van Leskovca. U pojedinim slučajevima angažovala ga je i policija…

Od 1. januara ove godine se više ne bavi detektivskim poslom i razloge za to otkrićemo na kraju našeg serijala, a sutra pročitajte kako je obrukao „serisjkog“ lopova sudiju koji je nakon toga otpušten sa posla.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

(DRUGI DEO) – DA LI VAS NEKO ŠPIJUNIRA? Sudija pelješio trafiku, sin krao od oca, žena od muža

Izvor: juGmedia, 24.Jan.2017, 01:07

U jednom gradu na jugu Srbije poznati sudija ostao je bez posla nakon sramote koju je razotkrio privatni detektiv iz Leskovca, i to da je svakog dana sa kioska krao novine...U Leskovcu radi nekoliko privatnih detektiva koji svoju dnevnicu naplaćuju minimum 50 evra, a kada ih angažujete da o nekome...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.