PREOKRET U JS: Dragan Jovanović povukao izbornu listu

Izvor: juGmedia, 02.Jul.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET U JS: Dragan Jovanović povukao izbornu listu

LESKOVAC – Na untarstranačkim izborima u Jedinsvenoj Srbiji u Leskovcu 4. jula glasaće se samo za kandidate Nenada Filipovića, aktuelnog predsednika GrO, jer je Dragan Jovanović, potpredsednik stranke i zamenik leskovačkog gradonačelnika, povukao svoju listu.

U Jovanovićevom delu JS kažu da predstojeće „iznuđene izbore“ smatraju nelegitimnim i neregularnim jer se odvijaju po nejednakim uslovima.

„Dragan Jovanović je podneo potpunu listu kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za članove Gradskog odbora s naznakom da neće učestvovati na njima iz više razloga“, kaže za Jugmediu Vesna Stojković, jedna od četvoro odbornika JS u leskovačkoj skupštini.

Flipović sprema tužbe

U taboru Nenada Filipovića ne komentarišu podele, ali najvljuju tužbe za klevetu.

Pri nabrajanju neregularnosti ona navodi da je Filipović navodno prekršio uputstvo stranke o neoglašavanju pre izbora i da je tom prilikom obmanuo članstvo izjavom da su odbornici prešli u SNS, zatim, da je je lažirana odluka Okružnog odbora o Jovanovićevoj smeni s funkcije predsednika, te da je centrali dostavljeni spisak članstva na kome nema Jovanovićevih pristalica.

„Ovi izboru su, pre svega iznuđeni jer se za novo rukovodstvo glasa na stranačkoj skupštini“, kaže Stojkovićeva koja tvrdi da je protiv Filipovića podneta krivična prijava na osnovu pritužbi građana.

Jovanović odlazi iz JS?

Do podele u JS došlo je posle nedavne smene Filipovića s funkcije gradsog većnika i Bate Jovića s funkcije načelnika Gradskih inspekcija.

Na pitanje šta će biti ako stranka prizna rezulate izbora za Gradski odbor JS u Leskovcu, Stojkovićeva kaže:

„O tome da li ćemo napustiti stranku ili biti njen ogranak, odlučiće na sasatanku birači koji su pre tri godine glasali za listu JS s njenim nosiocem Draganom Jovanovićem, urologom“.

Flipović sprema tužbe

U taboru Nenada Filipovića ne komentarišu podele, ali najvljuju tužbe za klevetu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

SNS: Jednnoglasna podrška Bulatoviću

Izvor: OkRadio.rs, 03.Jul.2015, 08:52

Povereništvo SNS-a za Vranje u četvrtak je najavilo pobedu svog kandidata Slaviše Bulatovića na unutarstranačkim izborima koji se moraju održati do 25. jula. Jedan od poverenika Goran Nikolić rekao je da Bulatović uživa puno poverenje stranke, i u centrali i na lokalu, te da očekuje njegovu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.