Otpor pri pokušaju isključenja s vodovodne mreže

Izvor: juGmedia, 31.Jul.2015, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpor pri pokušaju isključenja s vodovodne mreže

LESKOVAC – Ekipe gradskog preduzeća Vodovod, uz asistenciju privatnog obezbeđenja i komunalnih policajaca, nisu danas uspele da isključe domaćinstvo Jovića u Ulici Siniše Janjića s vodovodne mreže jer je na licu mesta pružen otpor.

Do pokušaja isključenja došlo je zbog duga od 112.000 dinara za utrošenu vodu. Taj dug je predmet sudskog spora.

„Iako suđenje još traje, nadležni u Vodovodu preuzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << su ulogu tužioca i sudija i silom pokušali da nas isključe s mreže“, kaže Borivoje Jović, glava porodice.

Ispred kuće je buldožerom iskopana velika rupa kako bi se došlo do mreže. Borivoje je skočio u tu rupu i radniku oteo kramp. Došlo je potom do žučne rasprave sa rukovodstvom Vodovoda, koje je bilo na licu mesta, kao i s obezbeđenjem i policijom. Sve se, na sreću, završilo mirno, uz tri prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira.

Vlasnici vovodne mreže , obezbeđenje i policija su se udaljili, a Jovići su na iskopini poboli table s napisom „otpor“.

To je četvrti po redu pokušaj Vodovoda u toku ove godine da od Jovića naplati dug.

Borivoje Jović tvrdi da je dug nastao aprila prošle godine, posle kvara na meraču potrošnje.

„Tog meseca je došao račun na blizu 80.000 dinara, 20 puta veći od prethodnih. Tražio sam na sudu veštačenje, što je prihvaćeno. Dok se to ne okonča, niko nema pravo, po ustavu i zakonu, da mi isključi vodu, a tražio sam veštačenje i na okolnost zastarelosti dugovanja“, objašnjava Borivoje.

U Vodovodu tvrde, međutim, da to domaćinstvo godinama ne plaća svoje račune.

„Najmanje 12 godina ne plaćuju vodu. Deset puta smo ih pozivali da putem reprograma izmire dugovanja, ali se oni nisu ni jednom odazvali. Jedini način da zaštitim sistem vodosnadevanja je isključenje neredovnih platiša, i ja ću to učiniti“, kaže direktor Vodovoda Staniša Ristić.

Na pitanje zašto se ne čeka odluka suda, Ristić naglašava da su sudovi spori i neefikasni.

„Suđenja kod nas traju godinama. Preko sudova uzalud potražujemo oko 100 miliona dinara“, objašnjava.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.