Izvor: juGmedia, 31.Avg.2015, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpisane kamate na poreze i građevinsko zemljište

LESKOVAC – Lokalne vlasti donele su odluku o otpisu kamata ne neplaćena dugovanja na osnovu naknade za korišćenje građevinskog zemljišta i kamate na poreze i takse.

Reč je o kamatama na porez zemljišta i imovinu, zatim, o kamatama na takse za zaštitu životne sredine i takse za isticanje imena firme na poslovnom prostoru.

Kamate će se otpisati na stara dugovanja, do 1. jaunara 2015. godine, a parvo na otpis imaće i poreski obveznici koji su u toku 2015. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vršili uplate osnovnog duga i time delimično ili poptupuno izmirili dospelu kamatu do 1. januara 2015. godine.

Za otpis kamate potrebno je da se podnese zahtev u Uslužnom centru najkasnije do kraja ove godine.

Na ovaj korak vlasti su odlučile kako bi se povećao priliv sredstava u gradskom budžetu i stimulisali građani da redovno plćajau svoje obaveze.

Porez na imovinu i takse spadaju u red takozvanih izvornih lokalnih javnih prihoda i oni, zajedno s porezom na građevinsko zemljište, čine osnovne i najveće prihode u budžetu.

Odluka o otpisu kamata usvojena je na sednici Gradskog veća krajem prošle sedmice.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.