Opozicionari protiv seče parkovskih stabala

Izvor: juGmedia, 30.Jun.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicionari protiv seče parkovskih stabala

LESKOVAC – Predstavnici Nove stranke i Reformističke stranke osudili su danas seču drveća u Leskovcu i zatražili od gradskih vlasti da ne smanjuju broj stabala i zelenih površina zarad betoniranja centra.

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Bratislav Stamenković istakao je da je prva seča obavljena ispred Muzeja, a druga u parku Devet Jugovića kada je posečeno na desetine zdravih stabala.

U svakoj normalnoj državi parkovske i zelene površine >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << su pod zaštitom države, a izvršioci bi za jedan ovakav čin bili kažnjeni, dok u Leskovcu sami izvršioci ove kriminalne radnje predstavljaju ovo kao interes grada”, kazao je Bratsilav Samneković, predsednik Gradskog dobora Nove stranke.

On je upozorio da se ovim činom vrši genocid nad zelenim površinama u gradu i da postoji plan da se parkovska površina između parkinga kod Robne kuće i stare modne i robne kluće pretvori u betonsku strukturu.

„U situaciji kada 20 hiljada ljudi u Leskovcu čeka na posao besmisleno je podizati kredit od 100 miliona dinara za uređenje gradskog trga. Valjda se ovaj novac može pametnije uložiti u uređenje komunalne infrastrukture koja je katastrofalna sa desetinama neasfaltiranih ulica u širem gradskom jezgru“, dodao je zamenik predsednika Gradskog odbora Reformističke stranke Dalibor Stanojković.

Stanojković je ocenio da Leskovac već ima „Skadar na Bojani“ u vidu sale Doma Partizana i upitao zar nije logičnije da se prvo završi ovaj projekat, a onda krene u realizaciju drugih, ali od prioritetnog značaja, što uređenje centralnog gradskog trga nije u ovom trenutku.

(Kraj)ris

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.