Obeležen Svetski dan borbe protiv nasilja

Izvor: juGmedia, 26.Nov.2014, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Svetski dan borbe protiv nasilja

LESKOVAC – U Srbiji je tokom ove godine umrla 21 žena od posledica nasilja u porodici, saopštile su danas predstavnice Udruženja „Žene za mir“, koje su sa predstvanicima policije obeležile Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama.

„Pokušavamo danas da skrenemo pažnju na ovaj problem, da ohrabrimo žene koje su u nasilnim vezama i brakovima, da ih osmelimo da prijave nasilje“, rekla je predsednica udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Jelena Cakić na Širokoj Čaršiji.

Policijska uprava u Leskovcu preuzima niz aktivnosti sa partnerima iz lokalne zajednicu u sprovođenju projekta „Naša siguran kuća“, istakao je major Branislav Urošević.

„Cilj naše aktivnosti je da u direktnim kontaktima sa građanima prenesemo poruku, edukujemo da je nasilje neprihvatljiv model ponašanja, pogotovo nasilje u porodici i prema ženama“, kazao je oficir Urošević.

Na Širokoj Čaršiji izveden je i performans posvećen žrtvama nasilja, u izvođenju Nemanje Živković i Nataše Stanković, glumaca leskovačkog pozorišta i aktivistkinje „Žene za mir“ Anđele Đeramanović.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.