OPREZ: U Leskovcu 10 slučajeva trovanja jestivim pečurkama!

Izvor: Kurir, 21.Okt.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ: U Leskovcu 10 slučajeva trovanja jestivim pečurkama!

Na takvim pečurkama mogu da se primete gljivične promene. One su postale dobra staništa za bakterije koje na ljudski organizam deluju kao otrov nakon konzumiranja pečuraka, navode lekari

LESKOVAC - Od početka 2014. godine u Opštoj bolnici u Leskovcu evidentirano je deset pojedinačnih i porodičnih trovanja jestivim pečurkama, rečeno je danas u toj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bolnici.

Lekar Urgentne medicine bolnice Vladimir Milosavljević kazao je da se do te evidencije došlo posle obavljenih toksikoloških analiza.

"Na takvim pečurkama mogu da se primete gljivične promene. One su postale dobra staništa za bakterije koje na ljudski organizam deluju kao otrov nakon konzumiranja pečuraka", kazao je Milosavljević novinarima. Pacijenti imaju klasične simptome trovanja.

"Javlja se mučnina, drhtavica, povraćanje, dijareja, pa potom i dehridatacija organizma koja moze, ukoliko se ne potraži pomoć lekara, da se završi i fatalno", objasnio je Milosavljević.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Oprez: 10 slučajeva trovanja jestivim pečurkama!

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Okt.2014, 10:53

Od početka 2014. godine u Opštoj bolnici u Leskovcu evidentirano je 10 pojedinačnih i porodičnih trovanja jestivim pečurkama..Lekar Urgentne medicine bolnice Vladimir Milosavljević kazao je da se do te evidencije došlo posle obavljenih toksikoloških analiza..."Na takvim pečurkama mogu da se...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.