Ni sa kartama nisu mogli u autobus

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2014, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni sa kartama nisu mogli u autobus

Darku Rajiću iz okoline Beograda preselo je putovanje do Leskovca "Niš-ekspresovim“ autobusom jer zbog kašnjenja u dolasku nije uspeo da završi posao zbog kojeg je putovao.

Putnici razočarani uslugama "Niš-ekspresa": Autobuska stanica u Nišu

 

U povratku nije uspeo ni da uđe u autobus za koji je imao kupljenu povratnu kartu. Njegov slučaj, nažalost, nije usamljen.

- “Niš-ekspres” me je više puta napravio budalom. Poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << put u nizu, u subotu 30. avgusta. Prvo smo na putu za Leskovac u Nišu čekali da se pronađe zalutala torba, a onda je na pumpi pun autobus čekao da se napuni rezervoar čitavih 20 minuta. Kap koja je prelila čašu dogodila se pri povratku, jer nisam mogao da uđem u autobus iako sam imao kartu - zbog duplih karata - jada se Rajić.

 

Ugovori sa prevoznicima

Direkcija za javni prevoz grada Niša potpisala je ugovore na pet godina sa „Niš-ekspresom” i JP „Aerodrom”, dok su prevoznici „Ćurdić” i „Ariva Litas” potpisali ugovore na tri meseca. „Niš-ekspres” će i dalje saobraćati na najdužim linijama Niška Banja - Ledena stena, Naselje 9. maj - Ćele-kula , Mokranjčeva - Branko Bjegović, ali i veći broj prigradskih linija. JP “Aerodrom” dobilo je skraćenu kružnu liniju, kao i linije Sarajevska - Kalač brdo i Njegoševa - Donji Komren.

On tvrdi da je autobus na liniji Bujanovac-Beograd koji je trebalo da pođe iz Leskovca u 10.50 krenuo tek u 12.30 sati.

- Više putnika nije moglo da uđe iako su imali kupljene karte. Vozač je rekao da će uskoro stići drugi autobus koji će da nas odveze za Beograd. Posle 45 minuta autobus nije došao, a predstavnica “Niš-ekspresa” je izjavila da ne zna kada stiže naredni, kao i da ne zna da li će biti mesta, pa sam čekao od 10.30 do 13.30 sati. Bio sam prinuđen da dam poslednjih 1.200 dinara i kupim kartu drugog prevoznika kako bih stigao kući - navodi Rajić.

 

On tvrdi da nije prvi put da niški prevoznik „obmanjuje svoje putnike“.

 

- Prilikom prodaje karte, niko ne naglašava da postoji presedanje, kao i da pojedini polasci kasne zbog zastoja na graničnom prelazu sa Makedonijom, a vrlo često, iako u redu vožnje piše da je polazak iz Bujanovca, autobus kreće iz Skoplja! - dodaje on.

 

U „Niš-ekspresu“ tvrde da nisu dobili prijavu.

- „Niš-ekspres“ izražava veliko žalenje zbog neprijatnosti koje je preživeo putnik i preduzećemo sve mere da se događaj istraži. Neka nam se putnik obrati direktno kako bismo se dogovorili i nadoknadili troškove povratne karte koju je bio prinuđen da plati - rekla je direktorka marketinga i odnosa sa javnošću te firme Dragana Nikolić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.