Napokon kreće letnje održavanje puteva

Izvor: juGmedia, 28.Jul.2015, 03:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napokon kreće letnje održavanje puteva

LESKOVACLeskovac je nakon pola godine mučenja ipak dobio izvođača za letnje održavanje puteva i gradskih ulica.

U pitanju je grupa ponuđača „W-Kargoles“ iz Leskovca i „Vodogradnja“ iz Pukovca.

Tenderska komisija je odlučila da uložu njihovu žalbu, a, još marta meseca su sva tri potencijalna izvođača „pali“ na tenderu pošto nisu ispunili predviđene tenderske uslove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
U Direkciji za urbanizam i izgradnju su zadovoljni odlukom komisije i jedino se čeka da izabrani izvođači obezbede baknarsku garanciju kako bi potpisali ugovor na dve godine i počeli sa krpljenjem rupa u Leskovcu i okolini.

„Njihova ponuda je, po odluci komisije, jedina bila ispravna. Mi možemo da ih uvedemo odmah u posao ili u naredni mesec dana, sve zavisi kada obezbede bankarsku garanciju“ objašnjava tehnički direktor Novica Nikolić.

Za letnje održavanje grad je u ovoj godini, kao i sledećoj obezbedio po 32 miliona dinara.

Glavni problem oko letnjeg održavanja je bio taj što ni jedna firma koja je konkurisala nije mogla da dokaeu da raspolaže odgovarajućim tehničkim i finansijskim kapacitetima, a nisu ni raspolagali odgovarajućim bankarskim garancijama koje smo od njih zahtevali.

Zbog toga je Direkcija odlučila da prilagodi kriterijume za naredni tenderski postupak, ali da ne ide ispod osnovnih elemenata kako bi zaštitili poslovanje preduzeća, objašnjava Nikolić.

(kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

U Leskovcu napokon kreće letnje održavanje puteva

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jul.2015

Leskovac je nakon pola godine mučenja ipak dobio izvođača za letnje održavanje puteva i gradskih ulica...U pitanju je grupa ponuđača koju predstavljaju „W-Kargoles“ iz Leskovca i „Vodogradnja“ iz Pukovca...Tenderska komisija je odlučila da usvoji njihovu žalbu, a još marta meseca su...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.