Multipla skleroza – život pod pritiskom

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Multipla skleroza – život pod pritiskom

LESKOVAC – Izložba „Multipla skleroza – život pod pritiskom“ koju organizuje MS udruženje Jablaničkog i Pčinjskog okruga uoči 3. decembra – Svetskog dana osoba sa invaliditetom, otvorena je sinoć u Leskovačkom kulturnom centru.

Poenta je da se ukaže na sve probleme ali i teško lečenje obolelih od MS-a.

„Samo 10 posto od 7.000 ljudi u našoj zemlji može da koristi lekove i imaju tu privilegiju da ne postanu apsolutni invalidi” kaže Katja Stojanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sekretar Udruženja.

Udruženje obolelih od multipla skleroze u Leskovcu zvanično je formirano pre 5 godina i njega redovno posećuje osamdesetak članova, dok je na nivou Jablaničkog okruga registrovano nešto više od 300 pacijenata koji se bore sa ovom bolešću.

(kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.