Malti potrebni proizvodi  iz Srbije I radnici

Izvor: JUGpress.com, 24.Avg.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malti potrebni proizvodi iz Srbije I radnici

LESKOVAC

O mogućnostima saradnje i uspostavljanja privrednih kontakata između  regiona Jablaničkog I Pčinjskog okruga i daleke Malte  razgovralo se danas na sastanku privrednika iz ova dva okruga  I  Džona  Dali,  ekspertom i konsultantom za promociju trgovine, uvoza, izvoza i revizorske aktivnosti, koji je inače bivši ministar finansija i nekoliko drugih značajnih sektora na Malti.

„Za poslovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << postoji mnogo mogućnosti, ja ovde razgovaram sa poslovnim ljudima i savetujem  ih na koji način treba da rade, kako da se organizuju i naprave profit. Ja verujem da imate dobre proizvođače, kada se radi o nameštaju, o materijalima za izgradnju i hrani, da imate dobre sertifikacije i visok kvalitet proizvoda“, rekao je Džon Dali.

Budući da je Malta zemlja u ekspanziji, potrebni su joj radnici i stručnjaci gotovo iz svih oblasti. U ovoj ostrvskoj zemlji, inače, već radi veliki broj naših državljana, u građevinarstvu, ugostiteljstvu i turizmu.

„Ono što ja savetujem ljudima je da dođu na Maltu na regularan način, i onda neće biti eksploatisani od strane poslodavaca. Nije teško da se dobije radna viza, samo to treba regularno uraditi“, poručio je našim građanima Dali.

Na sastanak sa ekspertom za finansije sa Malte ovog puta pozvan je mali broj privrednika iz Jablaničkog i Pčinjskog okrug,a a naredni skup biće širi i privrednicima će biti prezentovano kako da naprave kontakte i pronađu svoje tržište u ovoj zemlji, rekao je predsednik Regionalne privredne komore (RPKL) Goran Jović.

„Razgovaraćemo o mogućnostima koje postoje za srpske biznismene na Malti. Ekonomija Malte posluje odlično, postoji velika ekspanzija u svim sektorima, u građevinarstvu, turizmu, u sektoru pružanja usluga. Malta pruža mnoge mogućnosti za poslovne ljude iz Srbije, što treba iskoristiti“, rekao je Jović.

Poseta Džona Dalija nastavak je kontakata koji su sa zvaničnicima Malte uspostvaljeni juna ove godine. Budući da ova ostrvska zemlja uvozi 80 posto svih svojih potreba iz svih krajeva sveta, a iz našeg regiona tek 40-tak hiljada dolara, cilj je da se taj izvoz poveća, a naši proizvođači uđu na ovo tržište i plasiraju svoju robu. Tome će svakako doprineti i uspostavljanje avionske linije iz Niša za Valetu, na čemu se radi.

Ovo je, inače, prva poseta Džona Dalija Leskovcu i Srbiji, koju će on iskoristiti da obiđe neke privrednike i razgovara sa njima.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.