Leskovačke demokrate podržavaju zahteve prosvetara

Izvor: juGmedia, 23.Okt.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovačke demokrate podržavaju zahteve prosvetara

LESKOVAC – Demokratska stranka u Leskovcu daje punu podršku zahtevima prosvetnih radnika i njihovim nastojanjima da sačuvaju ljudsko i profesionalno dostojanstva.

„Ionake male plate zaposlenih u prosveti će najavljenim smanjenjem biti nedovoljne za golu egzistenciju, te je štrajk – ma koliko nepopularan – nažalost jedini način da elementarna prava zaposlenih u prosveti budu zaštićena“, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se u

„Podsećamo da su prosvetni radnici štrajkovali i u vreme kada je DS bila na vlasti, ali uvek da bi ostvarili pravo na veće zarade i bolje uslove rada a nikada, ponavljamo nikada, da bi sačuvali postojeći nivo ličnih primanja i da bi odbranili osnovna prava zaposlenih u prosveti“.

Tvrdi se da pitanje obrazovanja ne zanima ni državnu ni lokalnu vlast.

„Očigledno je da ovu vlast, kako republičku tako i lokalnu, zanima samo golo održavanje na vlasti, makar i po cenu da jedno od najcenjenijih zanimanja u društvu – posao obrazovanja i vaspitanja mladih naraštaja – bude dovedeno na ivicu gladi!“.

DS u Leskovcu posebno zabrinjava, piše, ponašanje direktora nekih škola koji nisu svojim primerima pokazali ni želju da odbrane čast profesije.

„Prosto je neverovatno da glad za vlašću – makar to bila i vlast direktora škole – može da učini da gospođe i gospoda direktori zaborave životne probleme kolega sa kojima rade“.

DS proziva i vođe sindikata koji su svoje članove savetovali da ne štrajkuju.

„Oni su pre svega predstavnici prosvetnih radnika, i te kako dobro plaćeni iz sindikalnih članarina, i njihov jedini zadatak je zaštita interesa zaposlenih u prosveti, a ne samo ličnih privilegija koje im vođenje članstva, bahato i arogantno prema kolegama a servilno prema vlasti, navodno omogućava“.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.