Leskovac prvi u Srbiji uradio plan odbrane u ratnom i vanrednom stanju

Izvor: juGmedia, 23.Mar.2017, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac prvi u Srbiji uradio plan odbrane u ratnom i vanrednom stanju

Grad Leskovac je prvi grad u Srbiji koji je svoj plan odbrane usaglasio sa planom odbrane Republike Srbije u ratnom i vanrednom stanju, saopšteno je danas na konferenciji za medije u gradskoj kući.

Gradonačelnik Goran Cvetanović istakao je da se tako nešto nije radilo 20 godina.

Ovaj plan je osnovni planski dokument na osnovu kojeg se grad organizuje, priprema za izvršenje zadataka i preduzimanje mera  i aktivnosti za zaštitui spasavanje ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ali pored toga, i materijalnih dobara, životne sredine, kako u ratnom, tako i u vanrednom stanju”, pojasnio je Cvetanović.

Radilo se u saradnji sa predstavnicima Ministarstva odbrane, čija su upustva u potpunosti ispoštovana.

Posebne zahvalnice biće dodeljene gradu Leskovcu i njazaslužnijim pojedincima

Konačan posao završen je 1. novembra 2016. godine, što je potvređeno potvrdom da je plan odbarne Leskovca usaglašen sa republikim  planom, iako je rok bio 30. novembar.

Sva dokumenta su stepenovana strogo poverljivom oznakom, stepenom tajnosti zbog čega je nemoguće da se sa više podataka izlazi u javnost“, zaključio je gradonačelnik.

Na izradi ovog plana učestvovali su Leskovčani Miroslav Krstić i Aleksandar Kostić iz lokalne samouprave, kao i major Dragan Milić koji je objasnio da je grad Leskovac najpre bio predmet Inspektorata Ministarstva odbrane  od 9. do 11. maja po pitanju poslova planiranja za odbranu, kojom prilikom su pokazani odlični rezultati, naglašavajući da je ceo posao urađen po zahtevu zakona.

Gradonačelnik je svoj posao shvatio veoma odgovorno i izabrao kvalitetna lica, kao i ova dva mlada gospodina, koji su uz nesebičnu i stručnu podršku Ministarstva odlično odradila sve dobijene zadatke“, kazao je, navodeći šta je sve prethodilo konačnoj verziji.

Plan odbrane Leskovca sastoji se iz pojedinačnih planova koji čine celinu i sastavni su deo Plana odbrane Republike Srbije. Njima su detaljno razrađeni postupci i radnje pri raznim situacijama do kojih u stvarnosti može doći. Njegovom primenom, grad će nesmetano funkcionisati u otežanim okolnostima, a najveća svrha mu je – bezbednost, sigurnost, poboljšanje kvaliteta života u ratnom i vanrednom stanju“, kazao je major Milić, dodavši da je Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu u Leskovcu, čiji je on načelnik, 3 godine bio najbolji u Regionalnom centru Niš, a 2015. godine najbolji u Srbiji.

„Pa je prirodno da su rezltati ovako odlični“, dodao je.

Milica Ivanović.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovac prvi u Srbiji usaglasio plan odbrane sa planom Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2017

Leskovac je prvi u Srbiji svoj plan odbrane usaglasio s državnim planom odbrane u ratnom i vanrednom stanju, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući..."Plan je osnovni dokument na osnovu kojeg se grad organizuje i priprema za izvršenje zadataka i preduzimanje mera za zaštitu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Plan odbrane Leskovca " "strogo poverljiva tajna"

Izvor: B92, 24.Mar.2017, 01:41

Leskovac je prvi u Srbiji plan odbrane usaglasio s državnim planom odbrane u ratnom i vanrednom stanju, saopšteno je na konferenciji za medije u Gradskoj kući..."Plan je osnovni dokument na osnovu kojeg se grad organizuje i priprema za izvršenje zadataka i preduzimanje mera za zaštitu i spasavanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.