LKC – u odobreno šest projekata kod Ministarstva kulture

Izvor: juGmedia, 27.Apr.2017, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LKC – u odobreno šest projekata kod Ministarstva kulture

Ministarstvo kulture odobrilo je Leskovačkom kulturnom centru (LKC) šest projekata za programske aktivnosti sa ukupnom sumom od 3.415.000 dinara, saopšteno je danas.

Podržani su festival LFFE,  Letnja škola muzike Strings, Festival amaterske pozorišne revije (FAPOR), Pantomima za gluve i nagluve, Festival scenskih minijatura i KUD Abrašević, a LKC Leskovac je kao suorganizator dobio i projekat za Zadužbinu Nikolaja Timčenka.

Direktorka LKC-a Sanja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Conić ocenila je na konferenciji za novinare da su odobreni projekti rezultat sveukupnog rada centra.

Mi ćemo unaprediti festivale koje je Ministarstvo prepoznalo kao važne, i podržalo. Od grada Leskovca ćemo takođe dobiti sredstva za realizaciju, tako da Leskovčane ove godine očekuje puno interesantnih događaja“, kazala je Conićeva.

Dragan Jović, urednik filmskog programa, rekao je da je projekat za festval LIFFE podržan sa sumom od 1.7 mliona dinara.

,,Ovogodišnji festival je deseti, jubilarni i uveliko radimo na njegovoj organizaciji. Zadržavamo prošlogodišnju priču sa mladim rediteljima, a uvešćemo i nove programske celine. To je festival režije i bavi se filmovima iz regiona. Ministarstvu smo zahvalni na podršci koju nam je ukazalo ove, kao i 2008. godine, kada su zajedno sa gradom podržali festival. Pokrovitelji će biti grad Leskovac i Ministarstvo kulture, Filmski centar Srbije, a biće tu i dosta medijskih sponzora,“, naglasio je Jović.

Saša Stevanović je je bio mišljenja da je ovoliki broj odobrenih projekata „normalna posledica“ ozbiljnog rada tokom prošle i ove godine.

Ovo će biti peta po redu letnja škola muzike Strings, za koju smo dobili 600.000 dinara. Sam grad Leskovac je verovao u kvalitet svega što škola nudi i njegov značaj za talentovanu decu“, kazao je Stevanović.

Festival  FAPOR ove godine slavi peti rođendan, a Darko Zloporubović, vođa projekta, naglasio je da se do sada održavao isključivo uz pomoć leskovačke lokalne samouprave.

Govoreći o projektu „Pantomima za gluve i nagluve“ , Dragan Radović je naglasio da će projekat voditi profesor scenskog pokreta Miško Krčmarik, te da će se sa realizacijom krenuti u maju.

On se odnosi na neverbalnu komunikaciju vezanu za umetničko ispoljavanje, a saradnja sa Centrom za gluve i nagluve je odlična“, naglasio je Radović.

Festival scenskih minijatura, ove godine četvrti, takođe je dobio podršku Ministarstva, a značajna suma otišla je i KUD Abrašević.

Inače, LKC je konkurisao sa devet projekta.

Marija Paravinja

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.