Jura u Leskovcu gradi najveću fabriku na svetu!?

Izvor: juGmedia, 03.Sep.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jura u Leskovcu gradi najveću fabriku na svetu!?

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je danas da će južnokorejska kompanija Jura (Yura) izgraditi još jednu fabriku u Leskovcu za 3000 radnika.

Cvetanović je rekao novinarima da je danas razgovarao s predstavnicima borda te kompanije koji su rekli da će to biti njihova „najveća fabrika na svetu“.

„Izrazili su želju da grade još jednu fabriku u Leskovcu i ona bi bila najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Jurina fabrika na svetu. Ako taj projekat bude uspeo, postoje izgledi da južnokorejci i dalje investiraju u naš grad“, kazao je Cvetanović na konferenciji za novinare.

Jura je u Leskovcu otvorila svoju fabriku za proizvodnju električnih kablova 2010. godine u kojoj sada radi 1.692 radnika, s prosečnom bruto zaradom od 362,16 evra. U toku je prijem još 276 radnika.

Buduća fabrika ove kompanije biće izgrađena na jednoj od dve lokacije na kojima se sada nalaze propale društvene fabrike. Te fabrike biće ponuđene 18. septembra na licitaciji, na kojoj će grad Leskovac učestvovati i pokušati da ih otkupi za potrebe novih investitora.

„Njihov je plan da fabriku izgrade u martu naredne godine i da već u aprilu zaposle 700 radnika, do 1300 radnika u 2016. i do 3000 radnika do 2019. godine“, istako je Cvetanović.

On je kazao da gradnja nove južnokorejske fabrike zavisi od kupovine tih lokacija, ali i od pomoći Vlade Srbije u vidu subvencija za otvaranje novih radnih mesta.

Bord direkora Jure odlučio se za proširenje svojih proizvodnih kapiciteta u Leskovcu zato što se pokazalo da leskovački radnici postižu najbolje radne rezultate.

„Oni su dve godine vršili analize i zaključili da su naši radnici najvredniji, najmarljiviji i postižu najbolje efekte, pa je zbog toga bord direktora odlučio da u Leskovcu gradi još jednu fabriku“, zaključio je leskovački gradonačelnik.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jura gradi još jednu fabriku u Leskovcu

Izvor: Capital.ba, 03.Sep.2015

LESKOVAC, Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je danas da će južnokorejska kompanija Jura (Yura) izgraditi još jednu fabriku u Leskovcu i zaposliti 3.000 radnika. Cvetanović je na konferenciji za novinare rekao da je o tom planu danas razgovarao sa predstavnicima uprave Jure. „Izrazili...

Nastavak na Capital.ba...

Jura u Leskovcu gradi najveću fabriku na svetu!?

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Sep.2015

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je danas da će južnokorejska kompanija Jura (Yura) izgraditi još jednu fabriku u Leskovcu za 3000 radnika...Cvetanović je rekao novinarima da je danas razgovarao s predstavnicima borda te kompanije koji su rekli da će to biti njihova „najveća...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.