Gugl vratio manastir Visoki Dečani na pravu lokaciju

Izvor: RTS, 24.Jul.2016, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl "vratio" manastir Visoki Dečani na pravu lokaciju

Na Gugl mapama manastir Visoki Dečani jutros se ponovo nalazi na svojoj pravoj lokaciji kod Peći na Kosovu i Metohiji.
Tokom jučerašnjeg dana manastir je na Gugl mapama bio "premešten" na lokaciju kod Leskovca, više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi, ali kada se sada u pretrazi Gugl mapa ukuca "manastir Visoki Dečani", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aplikacija automatski upućuje na lokaciju kod Peći.

Takođe su vraćene i fotografije manastira.
Na ovu grešku juče je upozorio na Tviteru Iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić.
On je uputio i molbu svim ljudima dobre volje da pišu Guglu i da traže da se manastir Visoki Dečani upiše na svojoj originalnoj lokaciji.
"Ovo je veoma problematično jer su prva referenca za mnoge posetioce manastira Gugl mape i ovom provokacijom se otežava poseta ovom Uneskovom spomeniku svetske kulture", napisao je Sava Janjić.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gugl "vratio" Visoke Dečane na pravu lokaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2016

Na Gugl mapama manastir Visoki Dečani jutros se ponovo nalazi na svojoj pravoj lokaciji kod Peći na Kosovu i Metohiji...Tokom jucerašnjeg dana manastir je na Gugl mapama bio "premešten" na lokaciju kod Leskovca, više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi, ali kada se sada u pretrazi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Gugl "vratio" Visoke Dečane na pravu lokaciju

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2016

Na Gugl mapama manastir Visoki Dečani od nedelje ujutru se ponovo nalazi na svojoj pravoj lokaciji kod Peći na Kosovu i Metohiji...U subotu je taj srpski manastir na Gugl mapama bio "premešten" na lokaciju kod Leskovca, više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi, ali kada se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.