Gradonačelnik prihvatio objašnjenje opozicije da je program razvoja Leskovca - prepisan

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik prihvatio objašnjenje opozicije da je program razvoja Leskovca - prepisan

Skoro svi odbornici leskovačke Skupštine glasali su juče da se sa dnevnog reda skine Program razvoja Leskovca od 2015-2020. godine, koji je jedan od strateških gradskih dokumenata.

Rasprava je pomerena za narednu sednicu, na predlog gradnačelnika Gorana Cvetanovića, ali posle žestoke rekacije opozicionih odbornika iz DS i SDS, koji su tvrdili da je 90 posto programa prepisano iz iz Strategije razvoja Leskovca iz 2010. godine, ali i da u razvojnom dokumentu nije navedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nijedna kapitalna investicija.

- Vi ste na 33 strane dali opis stanja, sa podacima starim nekoliko godina, prepisanim iz ranijih dokumenta, a samo na četiri strane su predložena 233 razvojna projekta, među kojima nijedan kapitalni, već ste ređali projekte iz redovnog održavanja - rekla je Mirjana Perišić iz DS, dok je odbornik SDS Bratislav Perić ocenio da je u samom programu priznato da Leskovac nema ni stručne kadrove “možda zbog kupljenih diploma“.

Program razvoja definsali su Agencija za lokalni ekonomski razvoj i oko 50 gradskih službi i institucija, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština,

Glavna rasprava vođena je o “Blicu” zbog teksta u kome su pomoćnice gradonačelnika nazvane lopoticama, posle čega je usledio apel zamenika predsednika Skupštine Miluna Dinića da lokalni mediji vode računa o rodnoj radnopravnosti prilikom pisanja o ženama.

Ovaj apel inicirala je odbornica SDS-a Ana Folf, koja je i predsednica skuštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost. Ona je rekla da je naslov u “Blicu” bio “seksistički” i tražila da se usvoji njen predlog o apelu na medije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je potom ocenio da se radi “o tabloidnom izveštavanju”.

- Voleo bih da vidim kako bi se osećali kada bi se njihova deca našla na naslovnim stranama, bez ikakvog razloga i bez korektnosti, da vidim kakve bi onda njihove emocije bile - kazao je Cvetanović, koji je se potom više puta kritički osvrnuo na izveštavanja lokalnih medija.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.