Gradonačelnik obišao pružne prelaze

Izvor: JUGpress.com, 25.Mar.2017, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik obišao pružne prelaze

LESKOVAC

Radovi na rekonstruciji deonice pruge Vinarce – Đorđevo trebalo bi da budu završeni do kraja aprila, rekla je  danas  Svetlana Đokić, direktorka projekata za Južne deonice.

Ukupna vrenost radova na ovoj deonici je oko 9 miliona i 500 hiljada dolara. Vrednost urađenih putnih prelaza, kojih je na ovoj deonici 11 (devet sa gumenim panelima i dva od kamene kocke), je oko 400.000 dolara. Svi putni prelazi obezbeđeni su neophodnom horizontalnom i vertikalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << signalizacijom, ali ne i automatskom signalizacijom.

Na području grada četiri putna prelaza obezbeđena su automatskim sistemom osiguranja sa polubranicima, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska prelaza.

On je naglasio da će se vozovi nakon rekostrukcije duplo brže kretati, umesto dosadašnjih 50 – 120 kilometara na sat.

Rekonstrucija pruge na „Južnim deonicama Koridora 10“, koja je započeta aprila prošle godine, obuhvata: deonicu Vinarce – Đorđevo, Vrnjačka Banja – Ristovac i Bujanovac – Bukarevac.

Ukupna vrednost radova za sve tri deonice je 30,4 miliona dolara, rekla je Svetlana Đokić.

Svetlana Đokić je objasnila da se dešava da pružni prelazti ne funkcionišu, ali da nema razloga za strah jer mašinovođe imaju zadatak da stanu ispred takvog putnog prelaza, propuste prelaz i laganom brzinom ga pređu.

Radovi, koji se finansiraju iz kredita Ruske federacije, izvodi RŽD Internation“, sa podizvođačima: „Ratko Mitrović MBA“ i „Telefon kabl“.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.