Gradonačelnik Cvetanović obišao gradiliša u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 26.Dec.2014, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Cvetanović obišao gradiliša u Leskovcu

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima nekoliko gradilišta u okviru najvažnijih infrastrukturnih projekata.

U pratnji novinara najpre je posetio hram Sveti Simeon Mirotočivi gde se privode kraju radovi na krovu i fasadi. Lokalna samouprava je preko ALER-a ulažila 8,5 miliona dinara za dovršetak ove svetinje u nasleju Dubočica.

„Objekat će do kraja ove godine biti spolja u potunosti završen i predat građanima, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << a grad Leskovac i ALER su donirali još pet miliona dinara u 2015. godini za završetak unutrašnjih radova i za unutrašnje instalacije“, kazao je Cvetanović, podsećajući da je od početka gradnje hrama prošlo 10 godina.

Danas su završavani i obimni radovi i na izgradnji druge faze zaobilaznog puta oko Leskovca, kojima su spojeni Bulevar Nikole Pašića sa Devetom ulicom u naselju Rade Žunić.

„U narednih sedam dana očekujemo upotrebu dozvolu i tada će obilaznica u punom saju da bude u funkciji. Zadovoljni smo što smo jedan ogromni projekat priveli kraju u 2014. godini“, kazao je Cvetanović.

Saobraćajnica je dugačka 1.150 metara i fazno je građena. U prvoj fazi potrošeno je 56 miliona dinara iz budžeta republike i lokalne vlade u drugoj 14.5 milioan dinara i trećoj 28 miliona dinara, izdvojenih iz budžeta grada.

„Ono što je najvažnije je činjenica da smo isplatili sve do sada ispostavljene fakture od strane izvođača radova i nikome ne dugujemo ni jedan jedini dinar“, kazao je Cvetanović, dok je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković procenio da je realni rok za spajanje ove obilaznice sa bojničkim i lebanskim putom pet godina.

Za koji dan biće završeno i asfaltiranje trotoara i biciklsitičke staze kod Gornjeg Sinkovca, u šta je je grad Leskovac uložio nešto više od 20 miliona dinara.

Posle tog gradilišta gradonačelnik je sa saradnicima obišao i Garetovu palatu, čija je fasada obnovljena nedavno, kao i izvođače radova na vodovodnoj mreži u okviru druge faze KfW projekta u Ulici 28. marta, gde su postavljeni novi semafori.

Posećene su i dve stambene zgrade u kojima su novcem iz lokalnog budžeta renovirani ulazi u oviru projekta „Stanovi su naša kuća, a ova dvočasovna eksurzija završena je u budućem Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja, čije je adaptacija započeta ovih dana.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Priređen novogodišnji prijem u Skupštini grada Leskovca

Izvor: juGmedia, 26.Dec.2014

LESKOVAC – Povodom predstojećih novogodišnjih praznika gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je priredio prijem za predstavnike javnog, privrednog i političkog života Grada...Sumirajući rezultate lokalne samouprave u 2014. godini Cvetanović je rekao da je završeno nekoliko strateški...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.