Google premestio Manastir Visoki Dečani kod Leskovca

Izvor: B92, 23.Jul.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google "premestio" Manastir Visoki Dečani kod Leskovca

Manastir Visoki Dečani "premešten" je na lokaciju kod Leskovca na Google mapama, a sve fotografije su izbrisane.

Foto: Pudelek / Wikimedia Commons

Time je lokacija Dečana premeštena za više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi.

To je danas napisao na Twitteru Iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić.

Naime, kada se u pretrazi Google mapa ukuca "Manastir Visoki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dečani", aplikacija automatski upućuje na naizgled praznu lokaciju u neposrednoj blizini Leskovca, umesto kod Peći na Kosovu i Metohiji.

Otac Sava uputio je molbu svim ljudima dobre volje da pišu Googleu (opcija feedback, Google maps) i da traže da se manastir Visoki Dečani upiše na svojoj originalnoj lokaciji.

"Ovo je veoma problematično jer su prva referenca za mnoge posetioce manastira Google mape i ovom provokacijom se otežava poseta ovom Uneskovom spomeniku svetske kulture," stoji na Twitteru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gugl "premestio" manastir Visoki Dečani kod Leskovca

Izvor: RTS, 23.Jul.2016

Manastir Visoki Dečani kod Peći "premešten" je na lokaciju kod Leskovca na Gugl mapama, a sve fotografije su izbrisane. Time je lokacija Dečana premeštena za više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi, napisao je na Tviteru iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić. ...

Nastavak na RTS...

FOTO: Gugl "prebacio" Visoke Dečane na nepoznatu, praznu lokaciju

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2016

Manastir Visoki Dečani "premešten" je na lokaciju kod Leskovca na Gugl mapama, a sve fotografije su izbrisane...Time je lokacija Dečana premeštena za više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi...To je danas napisao na Tviteru Iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić...Naime, kada...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.