(FOTO) Čokolade, dremka i kiša na prekovremenom radu lokalnog parlamenta

Izvor: juGmedia, 29.Jun.2016, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) Čokolade, dremka i kiša na prekovremenom radu lokalnog parlamenta

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podelio je večeras svim odbornicima u skupštini grada čokolade nakon što su izglasali da rade do iscrpljenja svih tačaka dnevnog reda.

Opozicija je uzaludno zahtevala da se zasedanje lokalnog parlamenta nastavi sutra zbog, kako tvrde, grubog kršenja Zakona o radu.

Mi smo ovde dobrovoljno ali branimo opštinske službenike koji su mobingovani >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << jer radnici po zakonu mogu raditi prekovremeneo 8 sati tokom nedelje i ne mogu raditi više od 12 sati tokom dana„, kaže odbornica Demokratske stranke Jelena Spirić.

Predsedavajući lokalnim parlamentom pravdali su se time da Zakon o radu ne važi za državne službenike, pa je izglasano da skupština radi do kraja.

A posledice prekovremenog rada su očigledne: od spavanja odbornika Nebojše Ajvazovića u skupštinskoj sali do „luftiranja“ i telefonskih konsultacija demokrate Saše Stojanovića u pola noći po kiši.

Za to vreme, gradonačelnik Goran Cvetanović, koga opozicija cele večeri kritikuje zato što se ne nalazi u Skupštinskoj sali, držao je konsultacije sa svojim koalicionim partnerima u hodniku Gradske kuće.

Grube su procene samih odbornika da će skupština raditi čak do 2 sata iza ponoći.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.