Cvetanović: Napadaju saopštenjima, mi odgovaramo radom!

Izvor: juGmedia, 08.Feb.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Napadaju saopštenjima, mi odgovaramo radom!

LESKOVAC – Lider Srpske napredne stranke (SNS) u Leskovcu i gradonačelnik grada na Veternici Goran Cvetanović izjavio je da će ta stranka voditi pozitivnu predizbornu kampanju, bez obzira na mnogobrojne proizvoke opozcije putem saopštenja, za koje tvrdi da nemaju uporište u realnosti.

Mi ćemo isključivo imati pozitivnu kampanju, jer nas narod više ne pita šta ćemo da uradimo, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << šta smo do sada uradili, a mi imao čime da se pohvalimo i kao vlast i kao stranka“, odgovora Cvetanović na pitanje Jugmedie zašto se SNS ne oglašava povodom brojnih optužbi na njegov i račun SNS-a u stranačkim saopštenjima.

Logično je kaže, da stranka koja ima najveći rejting, najveći broj članova i koja je stožer vladajuće koalicije, bude na meti opozicije.

„Bez jake opozicije slaba je i sama pozicija. Ovde je diskutabilan način na koji se to radi, s jedne, i s druge strane što se u tim saopštenjima iznosi niz neistina i kritikuje bez argumenata“.

Smatra da takva vrsta permanentne kritike i optužbi neće imati pozitivan odjek ni kod birača koji ne glasaju SNS.

„Možda se u početku i dobije nešto na glasovima, ali, definitvno, i ti građani koji možda i ne glasaju za Gorana Cvetanovića i SNS, budite sigurni da neće glasati za njihove opcije, jer te opcije su imale mnogo puta mogućnosti da se dokažu, bili su 15 godina na poziciji odgovornosti, a mnogim biračima je muka od stalnih bezidejnih kritika“.

Cvetanović ne vidi novu politčku snagu na opozicionoj sceni Leskovca.

„Iskreno rečeno, ni jednu jedinu novu osobu nisam video na političkoj opozicionoj sceni, novu snagu, novu energiju, ni novi potencijal, ni novi intelektualni stub koji može nešto da pokrene u opozicionim redovima“.

U prilog tvrdnje da lokalna vlast radi dobro, on navodi da je Leskovac postao gradilište, da se pored infrastrukture vodi briga o svakoj mesnoj zajednici i da se pomak vidi i u zdravstvu, koje više nema dugovanja za sanitarni materijal, ali i u obrazovanju.

„Ako smo od 170 i nešto opština i lokalnih samouprava četvrti po transparentnosti, što znači da se tačno zna gde i koliko novca ide i na koji način, time pokazujemo da funkcionišemo dobro, tako da lokalna samouprava nema više ni jedan dinar duga prema kompanijama, što sve zajedno pokazuje da smo uredili lokalni finansijski sistem“, naglašava.

Što se same SNS u Leskovcu tiče, podseća da su njeni članovi veliki donatori, da pomažu decu, stare i nemoćne, navodeći pri tom podelu novogodišnjih i božićnih paketića i kontinuiranu pomoć lekara na terenu.

Ja sam u kampanji kao opozcija, napravio most u Belom Potoku. On je koštao oko 15.000 evra. Kažite mi šta su oni uradili kao opozicija, jednu jedinu stvar, jedno drvo zasadili ili jednu zgradu okrečili“, pita Cvetanović.

SNS se neće, ponavlja, obazirati na kritike opozicije.

Mi ćemo da radimo, a oni neka kritikuju, a građani će da procene ko ima rejting, ko zalsužuje poverenje. Koga god građani budu glasali, mi ćemo to ispoštovati i budite uvereni da se nećemo po svaku cenu boriti za vlast, u slučaju da osvojimo samo par odborničkih mandata. Smatramo da to ne bi bilo korektno i validno, nego ćemo uvek tražiti da zaslužimo povrenje građana, a da im uzvratimo trostruko više nego što su oni nama dali galsove“, ističe Goran Cvetanović u izjavi za Jugmediu.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.