Cvetanović: Na spisku za racionalizaciju samo službenici s lošim rezultatima

Izvor: juGmedia, 26.Maj.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Na spisku za racionalizaciju samo službenici s lošim rezultatima

LESKOVAC – Leskovačka lokalna samouprava još nije formirala spiskove za razionalizaciju zaposlenih u gradskim službama, a kada se krene u taj posao osnovno merilo biće raniji učinak na poslu.

„Ono što je sigurno to je da kriterijum neće biti partijska podobnost, kao u prethodnom slučaju, već će se analzirati dosadašnji rezultati rada, što zanči da će se na spisku naći smao oni koji nisu dobro radili“, kaže Cvetanović za Jugmediu.

Presek stanja ostvarenih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rezultata na poslu vršiće se na tri i šest meseci.

„Posebno će se voditi računa da racionalizacija bude zasnovana na pravnoj osnovi“, dodaje.

Ovo će u Leskovcu biti druga po redu racionalizacija gradskih službi. Prva je sprovedena krajem 2009 i početkom 2010. godine i tada je bez posla ostalo blizu 300 činovnika.

Pedesetak njih je kasnije vratio sud na posao, a Cvetanović je više puta kazao da je ta racionalizacija koštala Leskovac oko 300 miliona dinara.

(kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.