Crteži leskovačkog umetnika u Paviljonu

Izvor: RadioCity.rs, 01.Sep.2016, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crteži leskovačkog umetnika u Paviljonu

Umetnik Marko Višić je rođen u Leskovcu, a diplomirao je i magistrirao na Fakultetu umetnosti u Prištini. Višestruko je nagrađivan, a kolektivno je izlagao 60 puta u zemlji i inostranstvu, dok je samostalno izlagao u Leskovcu, Nišu, Zvečanu, Kraljevu, Pančevu, Novom Pazaru.
„Tokom celokupnog stvaralačkog procesa Marko Višić kombinuje sadržinske, ekspresivne i poetske elemente upuštajući se u složena likovna >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << promišljanja menjajući često smisao i značenje. Posebnu ulogu u slikarskom opusu Marka Višića zauzima crtež kao osnova likovnog izraza kiji mu omogućava što neposrednije praćenje sopstvenih imaginarnih stanja“, kažu u GSLU Niš.
Marku je ovo deseta samostalna izložba, a svi zainteresovani moći će da je posete do 19. septembra.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.