BEZ OTPUŠTANJA: U Leskovcu nema prekobrojnih činovnika

Izvor: juGmedia, 01.Avg.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ OTPUŠTANJA: U Leskovcu nema prekobrojnih činovnika

LESKOVAC – Zaposleni u upravama grada Leskovca, u gradskim ustanovama i u javnim i javno komunalnim preduzećima nemaju razlog za bojazan od otpuštanja po Zakonu o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, budući da u gradu na Veternici nema prekobrojnih činovnika.

Ovo se može zaključiti iz današnje izjave leskovačkog gradonačelnika Gorana Cvetanovića na Televizi B92.

Cvetanović je, naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kazao da je zaposleno 2.267 ljudi, a da zakon dozvoljava 2.222.

„Imamo 40 radnika viška, ali se iz javnih i javno komunalnih preduzeća javilo 170 upošljenika za odlazak u penziju ili odlazak sa otpremninom“, kazao je Cvetanović.

Ranije se kalkulisalo s brojem viška činovnika i radnika čije se zarade finansiraju iz budžeta grada, pa se ta cifra kretala od 40 posto, do nešto više od 400 zaposlenih.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.