Mini džepni pojektor sa vašeg telefona prikazuje slike, video i prezentacije

Izvor: Svet, 06.Mar.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mini džepni pojektor sa vašeg telefona prikazuje slike, video i prezentacije

Na Svetskom kongresu mobilnih telefona (Mobile World Congress), stalno se događaju neke zanimljive stvari. Tako je ovog puta u Barseloni predstavljen Lenovo mini džepni projektor koji uz pomoću vašeg telefona može da prikazuje fotografije, video materijale i prezentacije na zidu do 110 cm.
LED svetlo daje 50 lumena svetline, a razmera kontrasta je 1000:1. Rezolucija slike je 854×480 piksela, a video može da bude prikazan u razmerama 4:3 i 16:10. Tu su i dva ugrađena zvučnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << 0.5 W, jedan sa svake strane. Baterija traje do dva i po sata, a projektor je povezan s vašim telefonom priključivanjem na microUSB kabl, ili bežičnim putem DLNA ili Miracasta.
Takođe, možete da reprodukujete video i fotografije sa microSD kartice u MP4, MP3, AVI i JPEG fajlovima. Njegove mere su 104 mm, 25 mm po 100 mm, a cena ovog mini projektora trebalo bi u SAD-u da iznosi 250 dolara.
Nekako se čini da je uređaj dosta jeftino napravljen, a korisnici koji su ga testirali zameraju mu da je osetljiv na oštećenja. Pitanje je kako će se ovaj projektor prodavati jer više liči na igračku nego na neki ozbiljniji uređaj. Možda je kongres zamišljen kao zgodna stvarčica koja će privući posetioce, ali više od toga teško.
Pogledaj vesti o: Lenovo

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Mini džepni pojektor sa vašeg telefona prikazuje slike, video i prezentacije

Izvor: Scandal.rs, 06.Mar.2015

Na Svetskom kongresu mobilnih telefona (Mobile World Congress), stalno se događaju neke zanimljive stvari. Tako je ovog puta u Barseloni predstavljen Lenovo mini džepni projektor koji uz pomoću vašeg telefona može da prikazuje fotografije, video materijale i prezentacije na zidu do 110 cm...LED...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.