Zorana Mihajlović: Jedan elaborat i minimalna cena za legalizaciju

Izvor: Blic, 23.Feb.2015, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović: Jedan elaborat i minimalna cena za legalizaciju

Većina nelegalno izgrađenih objekata, osim onih koji se nalaze u parkovima prirode, trebalo bi da bude legalizovana do kraja godine, najavila je Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture najavljuje prvi korak u maju, kada bi Vlada trebalo da donese akt ili uredbu kojom će biti definisani svi uslovi predstojeće legalizacije.

Uprkos tome što još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu poznati svi detalji, ono što je za građane najbitnije je da će vlasnici milion i po bespravno građenih objekata morati da plate samo najminimalniju cenu.

- Takođe, nećemo da tražimo milion dokumenata, već samo jedan od elaborata koji će nam pokazati na kakvom je tlu i gde izgrađen objekat. To, svakako, isključuje legalizaciju objekata u parkovima prirode - kaže Mihajlovićeva.

Inspektori će morati na teren

Inspektori će od sada 80 odsto vremena provoditi na terenu umesto da sede u kancelarijama, tvrdi Mihajlovićeva. Više nijedan metar neće moći da se izgradi bez građevinske dozvole, jer će odmah postojati rešenje inspektora kojim se dalja gradnja zabranjuje, a izgrađeno ruši.

Istakla je da su neuspeli svi dosadašnji pokušaji da se problem nelegalno izgrađenih objekata u Srbiji reši.

- Nažalost, uprkos zakonima, nelegalna gradnja je divljala. Ministarstvo želi da to zaustavi i izrađuje dokument koji će brzo, efikasno i jeftino legalizovati sve što je moguće - kaže Mihajlovićeva za „Blic“.

Svesna je da će oni koji su u prethodnom periodu legalizovali svoje objekte u skladu sa zakonom da se ljute, ali treba podvući crtu kako ne bismo imali nelegalne objekte.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.