Više od 230.000 zahteva za legalizaciju u Beogradu

Izvor: RTS, 13.Jan.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 230.000 zahteva za legalizaciju u Beogradu

Do sada je za legalizaciju objekata predato 700.000 zahteva po nekom od prethodnih zakona. Nadležni su dužni da vlasnike bespravnih objekata pozovu da eventualno dopune dokumentaciju i uplate taksu, kako bi dobili rešenje i bili upisani u katastar nepokretnosti. Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je u prestonici podneto oko 230.000 zahteva za ozakonjenje, a da je od početka godine izdato 90 rešenja i 310 naloga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za plaćanje takse.
Najviše objekata u Beogradu ozakonjeno je na Zvezdari, a danas je u Rakovici rešenje dobila i porodica koja je na njega čekala 12 godina.

Vesić je porodicu Petrović posetio zajedno sa ministarkom Zoranom Mihajlović.
"Od početka godine izdato je 90 rešenja za ozakonjenje, kao i 310 naloga za plaćanje takse, nakon čega će i ti vlasnici vrlo brzo dobiti rešenja. Dnevno se šalje i oko 1.500 obaveštenja građanima koji su podneli zahteve da eventualno dopune dokumentaciju kako bi mogli da ozakone svoje objekte", istakao je Vesić.
Gradski menadžer je pozvao građane da "iskoriste ovu priliku i po povoljnim cenama legalizuju svoje objekte jer druge prilike neće biti", prenosi Beoinfo.
Istakao je da je broj ljudi na ovom poslu povećan i da se svi objekti koji su ozakonjeni odmah evidentiraju u Poreskoj upravi i izdaju im se rešenja o porezu na imovinu.
"Kao i sve druge, i ovaj zakon ćemo sprovesti veoma brzo, iako kao najveća lokalna samouprava imamo i najveći broj zahteva za ozakonjenje. Procedura je kratka i jednostavna i nekada traje manje od nedelju dana. Zato Beograd može da bude primer drugim opštinama i gradovima u zemlji", dodao je gradski menadžer.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.