Uprava za planitanje i izgradnju:”Odziv je slabiji nego što se očekivalo” (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Jul.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprava za planitanje i izgradnju:”Odziv je slabiji nego što se očekivalo” (VIDEO)

Nakon gotovo dva i po meseca od poslednjeg datuma predviđenog za završetak podnošenja dokumentacije i dopune za legalizaciju bespravno podignutih objekata na teritoriji Niša, u Upravi za planiranje i izgradnju kažu da je odziv bio slabiji nego što se očekivalo, ali da i bez obzira na istek roka, u ovoj Upravi i dalje prihvataju dokumentaciju građana. Kada je reč o objedinjenoj proceduri za rešavanje predmeta ističu da su zadovoljni njenom primenom, i da će tokom vremena ona >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << biti sve bolja.
I pored stalnih apela i poziva države i resornog ministratva da građani iskoriste poslednji rok, 30.april za podnošenje dokumentacije za legalizaciju objekata, Nišlije se ipak nisu odazvale u velikom broju. Kako nadlaženi pretpostavljajj, uzrok ovoga je verovatno to što su građani čuli da će biti određen novi rok, koji bi trebalo da bude znatno povoljniji po građane.
Kada je reč o objedinjenoj proceduri za obradu zahteva i rešavanje predmeta, što se tiče niških ustanova koje su uključene u ovo, saradnja je na zadovoljavajućem nivou.
Prema rečima nadležnih, novi zakon o legalizaciji bio je u pripremi još tokom aprila i maja, ali se još uvek niko od državnih zvaničnika nije javno oglasio po tom pitanju, ali se očekuje da će to biti vrlo skoro.

Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.