Ruše zgradu kod studenjaka

Izvor: Večernje novosti, 20.Maj.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruše zgradu kod studenjaka

Sekretarijat za poslove legalizacije odbio zahtev za legalizaciju objekta u Studentskoj ulici. Uklanjanje zakazano za ponedeljak ZAHTEV za legalizaciju zgrade u Studenstkoj ulici 45a koja se nalazi na javnoj površini je odbijen i uskoro će biti i srušen, saopštili su iz Sekretarijata za poslove legalizacije. U Opštini Novi Beograd pozdravljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ovu odluku i nadaju se da će se isto dogoditi i ostalim bespravnim objektima koje su, kako kažu, odavno prijavili gradskoj upravi. Sekretarijat za poslove legalizacije doneo je rešenje kojim se odbija ozakonjenje objekta SZUR "Indeks 10" u Studentskoj, vlasnika Alilija Amida, koji je izazvao pažnju javnosti proteklih dana, jer je nikao na zelenoj površini i zagradio ulaz u Studentski grad. - Stvoreni su uslovi da grad, posle završetka zakonske procedure, ukloni bespravno izgrađenu zgradu - kažu u gradskoj upravi. - Sekretarijat za poslove legalizacije objekata utvrdio je da se bespravni objekat nalazi na parceli koja je namenjena za studentsko stanovanje, kao i da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uložilo prigovor na zahtev za legalizaciju ovog objekta. Istovremeno, kako tvrde iz gradske uprave, započeta je detaljna kontrola postupanja opštinske građevinske inspekcije po ovom pitanju. Opština Novi Beograd pozdravila je stav gradskih čelnika o "konačnom početku rešavanja statusa bespravno izgrađenih objekata na javnim površinama i uklanjanju istih". - Služba za izvršenje će započeti rušenje u ponedeljak 22. maja u 9.00. Verujemo da je ovo tek početak rušenja svih bespravno izgrađenih objekata na javnim površinama - kažu u Novom Beogradu. Nadamo se, takođe, da će se u najkraćem roku, po istoj proceduri, rešiti i ostala 203 zahteva za legalizaciju objekata izgrađenih na javnim površinama. Opština Novi Beograd, kako tvrde njeni predstavnici, trenutno na raspolaganju ima sedam miliona dinara, a zahtev za dodatni novac već je upućen gradskoj upravi. NOVI BEOGRAD ZA ČIŠĆENjE NOVOBEOGRAĐANI predlažu da se, nakon uklanjanja bespravno sagrađene zgrade u Studentskoj ulici, produži "čišćenje" cele raskrsnice koja je puna nelegalnih objekata, a da se, zatim, nastavi rušenje objekta na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Bulevara umetnosti (poznati "Avramčić"), koji već godinama ugrožava bezbednost saobraćaja. Opštinari ukazuju i na to da bi u skladu sa postavljenim kriterijumima i prioritetima trebalo da se ukloni 120 objekata koji su bespravno podignuti u zoni vodoizvorišta na Savskom nasipu (takozvane sojenice).

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

BG: Kreće rušenje, "očistiti" raskrsnicu i bulevar

Izvor: B92, 21.Maj.2017, 10:31

Beograd -- Sekretarijat za poslove legalizacije odbio je zahtev za legalizaciju objekta u Studentskoj ulici. Uklanjanje je zakazano za ponedeljak...Zahtev za legalizaciju zgrade u Studenstkoj ulici 45a koja se nalazi na javnoj površini je odbijen i uskoro će biti i srušen, saopštili su iz Sekretarijata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.