Predato 83 komada ručnog oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predato 83 komada ručnog oružja

Za dve nedelje otkako je MUP Srbije započeo akciju legalizacije oružja, građani su predali svega 83 komada ručnog oružja, piše "Danas".

Kako pokazuju podaci MUP-a Srbije dostavljeni tom listu, od toga je najviše vazdušnih pušaka, pištolja i lovačkih karabina, kao i 5.112 komada municije različitog kalibra.

"Od početka legalizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policijskim upravama u Republici Srbiji podneto je do sada 168 zahteva za registraciju oružja, od toga najviše zahteva za registraciju lovačkih karabina i lovačkih pušaka. Ukupno su tokom legalizacije već registrovana 44 komada oružja", dodaje se u odgovoru MUP-a.

"Danas" podseća da je akcija legalizacije i predaje oružja započela 4. marta i da će trajati do 4. juna ove godine.

Ova akcija je predviđena nedavno usvojenim Zakonom o oružju i municiji kako bi se smanjio broj ilegalnog oružja u Srbiji. U tom zakonu se procenjuje da se u zemlji nalazi od 200.000 do 900.000 komada ilegalnog oružja, dodaje beogradski dnevnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za dve nedelje predato 83 komada ručnog oružja

Izvor: Blic, 25.Mar.2015

Za dve nedelje otkako je MUP Srbije započeo akciju legalizacije oružja, gradjani su predali svega 83 komada ručnog oružja...Kako pokazuju podaci MUP-a Srbije dostavljeni tom listu, od toga je najviše vazdušnih pušaka, pištolja i lovačkih karabina, kao i 5.112 komada municije različitog kalibra,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.