Pojeftinila legalizacija objekata

Izvor: juGmedia, 11.Dec.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojeftinila legalizacija objekata

NIŠ – Legalizaciju postojećih objekata i dobijanje građevinske dozvole za izgradnju novih objekata, Nišlije će ubuduće plaćati 30 odsto manje nego do sada, a maksimalni rok plaćanja će sa sadašnjih pet godina biti produžen na deset godina, odlučeno je na današnjoj sednici Veća grada Niša.

Na sednici je istaknuto da će naknada za uređenje građevinskog zemljišta koja se plaća prilikom legalizacije i prilikom dobijanja građevinske dozvole pojeftiniti za objekte >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << svih namena i za sve gradske zone, osim osme.

Primera radi, naknada za stambene objekte u prvoj zoni koja je do sada iznosila 5.900 dinara, ubuduće će iznositi 3.900 dinara, a naknada u trećoj zoni će sa 5.200 dinara pasti na 3.300 dinara.

U osmoj zoni naknada ostaje i dalje 945 dinara.

Većnici su takođe doneli odluku da investitori koji grade stambene objekte, nadoknadu za nedostajuće parking mesto ubuduće plaćaju 200.000 dinara, umesto dosadašnjih 600.000 dinara.

Na sednici Veća je istaknuto da se pojeftinjenjem naknade i dužim rokovima plaćanja izlazi u susret građanima koji u narednom periodu moraju da legalizuju svoje objekte.

Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić istakao je da u Nišu čak 30.000 od ukupno 100.000 objekata nema građevinsku dozvolu

Perišić je istakao da naredne godine očekuje značajne prilive u gradsku kasu na osnovu legalizacije tih objekata.

„Ukoliko samo trećina tih objekata bude legalizovana po prosečnoj ceni od 100.000 dinara, to će za budžet grada značiti priliv od milijardu dinara“, rekao je Perišić.

On je podsetio da zakon predviđa rušenje svih objekata koji ne budu legalizovani.

Krajnji rok za legalizaciju objekata je 1. maj 2015. godine.

(Kraj)Mia
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.