Izvor: Politika, 06.Mar.2015, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela legalizacija oružja

MUP Srbije počeo je juče da sprovodi zakonsku legalizaciju oružja, koja će trajati naredna tri meseca. Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.

Tokom zakonske legalizacije, fizička i pravna lica mogu registrovati oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri), lovačko oružje (lovačke puške i karabini) i sportsko oružje (malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje) za koje ne poseduju odobrenje MUP-a Srbije.

D. S. V.

objavljeno: 06.03.2015.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.