Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobornici legalizacije silovanja zakazali skup u Beogradu!?

BEOGRAD - Zagovornici legalizacije silovanja najavljuju skup u Beogradu u večernjim satima 6. februara na Trgu republike.

Riječ je o sljedbenicima američkog blogera i ženomrsca Darjuša Valizadeha, koji traži legalizaciju silovanja na privatnom posjedu. Prema njegovom shvatanju, žena pristankom da uđe u nečiji stan pristaje i na seks.

Skupovi su najavljeni u 43 američke države. Pobornici njegove ideje organizovani preko interneta će se na datim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lokacijama raspoznavati po lozinci "Znate li gdje je pet šop", a potom nastaviti skup u nekom od ugostiteljskih lokala.

Srpskoj policiji skup nije prijavljen, ali, kako nezvanično kažu u MUP-u, svakako neće dozvoliti okupljanje koje nije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra ističe da je to zastrašujuće.

"Tako bi mogla da se traži zabrana kažnjavanja svih vidova nasilja u privatnom prostoru", kaže ona.

Darjuš Valizadeh (37) je Amerikanac jermensko-iranskog porijekla.

Njegov blog obiluje stavovima da su žene niža bića od muškaraca, da ne treba da rade, kao i da odluke u njihovo ime treba da donose muškarci.

Australija mu je zbog toga uskratila vizu, a gradonačelnici više kanadskih gradova poručili da nije dobrodošao.

(NN/Blic)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.