POČELA KAMPANJA: Traže legalizaciju marihuane u Austriji!

Izvor: Kurir, 01.Sep.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELA KAMPANJA: Traže legalizaciju marihuane u Austriji!

Vreme je da ubedimo roditelje, bake, deke i poznanike da je legalizacija marihuane razuman potez, saopštili su iz omladinske organizacije Mladi zeleni

BEČ - Omladinska organizacija “Mladi zeleni” (Junge Grüne) započeli su kampanju za legalizaciju marihuane u Austriji, u okviru koje će zemljom putovati ogroman džoint.

Ova kampanja za cilj ima promovisanje pozitivnih strana legalizacije ove droge, te pridobijanja glasova za nju. Džinovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << džoint ( u koji su maskirani aktivisti organizacije) krenuo jeu subotu iz Beča.

“Vreme je da ubedimo roditelje, bake i deke i poznanike da je legalizacija marihuane razuman potez”, saopštili su Mladi zeleni, koji samo da podsetimo nemaju veze sa austrijskom Partijom zelenih (Grüne).

Oni dodaju da su Vašington, Kolorado i Urugvaj samo neki od primera koji pokazuju da su pogodnosti legalizacije ove droge mnogo veće od strahova od zloupotrebe. Mladi zeleni zahtevaju ili legalizaciju marihuane, ili zabranu konzumiranja alkohola, jer smatraju da je manja verovatnoća zavisnosti od marihuane, nego zavisnosti od rakije ili vodke.

Mladi zeleni se, osim za kontrolisanu legalizaciju kanabisa zalažu i za apsolutnu zabranu reklamiranja svih droga, uključujući i alkohol, kao i za bolju informisanost javnosti.

“Popovati nekome o apstinenciji ne donosi ništa osim prkosa, pravo rešenje su informisani pojednici, koji sami donose promišljene odluke”, izjavila je Dijana Vicani (Diana Witzani) iz ove organizacije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.