Od 4.600 zahteva za legalizaciju odbijeno gotovo p

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 4.600 zahteva za legalizaciju odbijeno gotovo p

U Vranju je od 2009. do 2014. Podneto više od 4.600 zahteva za legalizaciju nelegalno sagradjenih objekata, od čega je do sada više od 1.000 odbačeno kao nepotpuno, a 750 zahteva je u proceduri odbijanja, izjavila je danas načelnica Sekretarijata za urbanizam i imovinsko-pravne poslove Marina Trajković

Trajković je agenciji Beta rekla da se broj podnetih zahteva koji su u proceduri odbijanja svakodnevno povećava.

"Donosimo odbijajuća rešenja ako su objekti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sagradjeni na javnim površinama, a ne može se legalizovati ni objekat koji je sklon padu ili koji je izgradjen na klizištu. Takve zahteve odbijamo kao neosnovane", kazala je Trajković.

Prema njenim rečima, zahtevi za legalizaciju koji su odbijeni ne odnose se samo na objekte za stanovanje već ima dosta zahteva i za legalizaciju pomoćnih objekata ili ogradnih zidova, koji će po pravosnažnosti rešenja gradjevinska inspekcija dobiti nalog da ukloni.

"Radimo gotovo i urgentno jer je rok da se po podnetim zahtevima na osnovu novog Zakona o legalizaciji objekata odlučuje do 30. aprila", kazala je Trajković, koja nije mogla da navede koliki je broj nelegalno sagradjenih objekata kojima je do sada odobrena legalizacija.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata,   Vranje

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Pljušte odbijanja za legalizaciju

Izvor: B92, 28.Mar.2015

U Vranju je od 2009. do 2014. podneto više od 4.600 zahteva za legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata, od čega je više od 1.000 odbačeno kao nepotpuno...Istovremeno je još 750 zahteva u proceduri odbijanja, izjavila je načelnica Sekretarijata za urbanizam i imovinsko-pravne poslove Marina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.